Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Καταγγελία: Τι τρέχει με την Μετοχική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας και την διαχείριση της παράκτιας ζώνης της περιοχής; (επιστολή)

Περίεργες μεθοδεύσεις για τις δημόσιες παραλίες της περιοχής της Βούλας, καταγγέλλει με επιστολή της προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων η δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Κλαίρη Σαραντάκου .

Όπως η ίδια καταγγέλλει, η Μετοχική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας (ΜΕΕΚΒ) μέσω δικαστικών αποφάσεων επιχειρεί να υφαρπάξει παράκτιες εκτάσεις, ανάμεσα τους και την παραλία της Βούλας την οποία διαχειρίζεται από τη δεκαετία του 1930, η Κοινότητα Βούλας, ο Δήμος Βούλας και ο Δήμος ΒΒΒ, με αναπλάσεις, παιδικές χαρές, αγάλματα με χρήματα των δημοτών.

Ακολουθεί η επιστολή της κ. Σαραντάκου:

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ θα ήθελα να σας ενημερώσω για μείζον θέμα που αφορά τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Η τότε Κοινότητα Βούλας κατείχε με την υπ’ αριθ. 213/1956 απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους το κοινόχρηστο παραλιακό μέτωπο αυτής, που ξεκινάει από την Β΄πλάζ Βούλας και φτάνει μέχρι τον Ναυτικό Όμιλο Βούλας. Στην απόφαση αναφέρεται ότι «Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι περιέρχονται σε κοινή χρήση, άνευ αποζημιώσεως, και ανήκουν στο Δήμο Βούλας».

Το 2011 παρουσιάστηκε μια εταιρεία με την επωνυμία Μετοχική Εταιρεία Εκμετάλλευσης Κτήματος Βούλας η οποία είχε συσταθεί το 1924 και αφορούσε την περιοχή της Ευρυάλης ή Κάτω Βούλας, όπου είχε αγοράσει και εκμεταλλεύθηκε. Η εταιρεία αυτή είναι μια εταιρεία «φάντασμα» η οποία εκτός του ότι βρίσκεται υπό εκκαθάριση πλέον της 30ετίας, δεν υπάρχει στα αρχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης ούτε στο Πρωτοδικείο Αθηνών, παρότι διαθέτει έδρα, ΑΦΜ και νόμιμους εκπροσώπους. Την αρχική της σύσταση την βρήκαμε μετά από έρευνα στα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Το 2011 ξεκίνησε μια δικαστική απαίτηση της εταιρείας ΜΕΕΚΒ για την κυριότητα της παράκτιας ζώνης της Βούλας.

Τις νομικές ενέργειες έναντι των απαιτήσεων της ΜΕΕΚΒ εκκίνησε το 2011 ο τότε δήμαρχος Γρ. Κασιδόκωστας επιλέγοντας δικηγορικά γραφεία για μεγάλες υποθέσεις (Κιτσαρά), τα συνέχισε ο δήμαρχος Σπ. Πανάς και η υπόθεση ολοκληρώθηκε με δικαστικές αποφάσεις που δικαίωναν στον Άρειο Πάγο την εταιρεία επί δημαρχίας Γρηγ. Κωνσταντέλλου.

Μετά από αλλεπάλληλα δικαστήρια, το Εφετείο Αθηνών αποφάσισε ότι η η ΜΕΕΚΒ είναι κύριος της έκτασης, λόγω χρησικτησίας. Στην συνέχεια η εταιρεία διεκδίκησε και κέρδισε τα ενοίκια από την καφετέρια «ΝΟΤΟΣ» που υπάρχει στην έκταση αυτή, τα οποία εισέπραττε ο δήμος, ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ. Στην συνέχεια ο δήμος κινήθηκε δικαστικά και πέτυχε το ποσόν να μειωθεί στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία σήμερα με τους τόκους ανέρχονται στο ποσόν των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία έχει δεσμεύσει άλλωστε το ποσόν αυτό από το ταμειακό υπόλοιπο του δήμου.

Την παραλία της Βούλας τη διαχειρίζεται από τη δεκαετία του 1930, η Κοινότητα Βούλας, ο Δήμος Βούλας και ο Δήμος ΒΒΒ, με αναπλάσεις, παιδικές χαρές, αγάλματα με χρήματα των δημοτών. Είναι ένα σημείο το οποίο δεν απολαμβάνουν μόνο οι κάτοικοι του δήμου μας, αλλά όλου του Λεκανοπεδίου Αττικής.

Η εταιρεία αυτή μπορεί ανά πάσα στιγμή, αν δεν το έχει κάνει ήδη, να πωλήσει την έκταση σε οποιονδήποτε. Αντιλαμβάνεστε πόσο σοβαρό πλήγμα θα υποστεί ο δήμος ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ αν χάσει το μόνο παραλιακό κομμάτι της περιοχής που είναι ελεύθερο για τους πολίτες. Αλλάζει εντελώς και ο χαρακτήρας της πόλης μας που θεωρείται κηπούπολη.

Ζητάμε την συνδρομή σας και την συμπαράστασή σας, προκειμένου να εφαρμοστεί υπ’ αριθ. 213/1956 απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και να παραμείνει η υπέροχη αυτή έκταση ελεύθερη για τους πολίτες.

Η ΕΚΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ.

ΚΛΑΙΡΗ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

- Κον Κωνσταντίνο Τασούλα Πρόεδρο της Βουλής

- Κον Νίκο Χαρδαλιά Περιφερειάρχη Αττικής

- Κον Νίκο Ανδρουλάκη Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ

- Κον Στέφανο Κασελάκη Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

- Κον Κυριάκο Βελόπουλο Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ

- Κον Δημήτριο Κουτσούμπα Πρόεδρο ΚΚΕ

- Κον Βασίλη Στίγκα Πρόεδρο ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

- Καν Ζωή Κωνσταντοπούλου Πρόεδρο ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

- Κον Δημήτρη Νάτσιο Πρόεδρο ΝΙΚΗ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αποχή των δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου προτείνει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Πρόταση για καθολική αποχή των δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους, εισηγείται στους Δικηγορικού Συλλόγους της Ελλάδας η Ολομέλεια των προέδρων τ...

Φόρτωση άρθρων...