Σαββάτο
06 Ιουλίου 2024

Καύσωνας: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 βαθμούς

Ελλάδα

Σε εξέλιξη είναι ο καύσωνας και σε κάποιες περιοχές η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 βαθμούς Κελσίου. Πολύ υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr/ Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών την Τετάρτη.

Όπως φαίνεται στον χάρτη της εικόνας που ακολουθεί, η μέγιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας και ήταν ίση με 43.2 βαθμούς Κελσίου. Ακόμα, η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 36.1 βαθμοί Κελσίου, ενώ 228 από τους 509 ενεργούς σταθμούς (την παρούσα χρονική στιγμή) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 37 βαθμών Κελσίου. 

Σε 51 μετεωρολογικούς σταθμούς η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας: Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 42 βαθμούς

Τι καιρό θα έχει τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός την Πέμπτη

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, στα βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσει τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά τους 38 με 39 , τη Θεσσαλία, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 39 με 41 βαθμούς, στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο τους 41 με 43 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου, τις Σποράδες και τις Κυκλάδες τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου τους 38 με 40 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 39 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 41 με 42 βαθμούς και πιθανόν τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες . Σημειώνεται ότι και η ελάχιστη θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και θα κυμανθεί περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Παρασκευή
Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Βελτίωση του καιρού αναμένεται προς τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά-βορειοδυτικά. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα πνέουν αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι με την ίδια ένταση. 
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Αναλυτικότερα, στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 38 βαθμούς ενώ στο εσωτερικό της Στερεάς και της Πελοποννήσου τους 39 βαθμούς Κελσίου. Στην νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός το Σάββατο
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα νότια και κατά τόπους λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω πτώση και θα επανέλθει πρόσκαιρα σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. 
Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς, ενώ στο εσωτερικό της Θεσσαλίας τους 36 βαθμούς Κελσίου. Στην νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και στα νότια Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.
Ο καιρός την Κυριακή
Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως στα δυτικά 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.
Ο καιρός την Δευτέρα
Γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις το πρωί στο βόρειο Ιόνιο με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως στα δυτικά 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό - Ανακρίνεται βασικός ύποπτος

Πέντε ημέρες έπειτα από την εν ψυχρώ εκτέλεση, η έρευνα στην Μύκονο έχει επικεντρωθεί σε πρόσωπα που ήξεραν το θύμα και τις επαγγελματικές δραστηριότητες που ανέπτυξε στο νησί τα τ...

Δολοφονία στο Ψυχικό: Βρέθηκαν απειλητικά μηνύματα από δύο άτομα στο κινητό του 54χρονου τοπογράφου

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό. Από την ανάλυση του κινητού του 54χρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε την Τρίτη στο Ψ...

Φόρτωση άρθρων...