Μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς εξαρθρώθηκε στην Κέρκυρα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατόπιν συνεργασίας με την ΑΑΔΕ.

Στην υπόθεση εμπλέκονται 4 εφοριακοί και ένας λογιστής. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη του κυκλώματος μεσολαβούσαν ώστε να μην βεβαιώνονται πρόστιμα σε υπόχρεους πολίτες αλλά και να λαμβάνουν πιο γρήγορα επιστροφές φόρου οι δικαιούχοι.

Η δικογραφία που σχηματίζεται είναι ήδη πολυσέλιδη και το μεσημέρι οι τέσσερις συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από έρευνα της ΑΑΔΕ η οποία σε συνεργασία με το σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ ερεύνησαν για μεγάλο διάστημα σαρώνοντας συναλλαγές, λογαριασμούς αλλά και κλειστές υποθέσεις.

Δρούσαν όπως το κύκλωμα στη ΔΟΥ Χαλκίδας

Αναφορικά με τη δράση των εφοριακών και του λογιστή που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δρούσαν όπως το κύκλωμα από τη ΔΟΥ Χαλκίδας, δηλαδή είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό υπαλλήλων.

Υπενθυμίζεται πως οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Χαλκίδας απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από φορολογούμενους προκειμένου να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.