Παρασκευή
11 Οκτωβρίου 2024

Κέρκυρα: Χειροπέδες σε υποδιευθυντή ΔΟΥ, εφοριακούς και λογιστή - Πώς δρούσε το κύκλωμα εκβιαστών

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής, 11/10, καθώς φέρεται πως εμπλέκονται στο κύκλωμα εφοριακών που δρούσε στην Κέρκυρα και με τη συμμετοχή λογιστών εκβίαζαν φορολογούμενους, προκειμένου να τους ρυθμίσουν χρέη ή να μην τους επιβάλλουν πρόστιμα.

Την εν λόγω υπόθεση χειρίζεται η υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων με αστυνομικούς από την Αθήνα.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερις υπάλληλοι της ΔΟΥ Κέρκυρας ως μέλη του κυκλώματος, ενώ γίνεται ταυτόχρονα έλεγχος στα σπίτια και τα γραφεία τους.

Όπως αποκαλύπτεται, τα μέλη του κυκλώματος εκβίαζαν επιχειρηματίες οι οποίοι είτε είχαν φορολογικά χρέη είτε δικαιούνταν επιστροφές από την Εφορία και για να γίνει νωρίτερα η διαδικασία τους ζητούσαν να δώσουν χρήματα. Ο λογιστής παρείχε στοιχεία στους εφοριακούς και στη συνέχεια εκείνοι αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να δημιουργήσουν διευκολύνσεις στους επιχειρηματίες.

Η δικογραφία που σχηματίζεται, όπως μεταδίδει το corfupress.com, είναι ήδη πολυσέλιδη και αργά το μεσημέρι ή το απόγευμα σήμερα αναμένεται οι τέσσερις συλληφθέντες να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, όπου πιθανώς θα ζητήσουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Δρούσαν όπως το κύκλωμα στη ΔΟΥ Χαλκίδας

Αναφορικά με τη δράση των εφοριακών και του λογιστή που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δρούσαν όπως το κύκλωμα από τη ΔΟΥ Χαλκίδας, δηλαδή είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε εκβιασμούς, δωροληψίες και χρηματισμό υπαλλήλων. Υπενθυμίζεται πως οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Χαλκίδας απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από φορολογούμενους προκειμένου να μην μπλοκάρουν διαδικασίες επιστροφής χρημάτων σε δικαιούχους.

Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη του κυκλώματος

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από έρευνα της ΑΑΔΕ, η οποία, σε συνεργασία με το σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ερεύνησε για μεγάλο διάστημα σαρώνοντας συναλλαγές, λογαριασμούς αλλά και κλειστές υποθέσεις.

Χατζηδάκης: Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την υπόθεση με τους εφοριακούς στην Κέρκυρα:

«Όπως φάνηκε και στη γνωστή, δυσάρεστη υπόθεση της Χαλκίδας πριν από
μερικούς μήνες, το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να χαριστεί σε όποια φαινόμενα διαφθοράς στις υπηρεσίες που εποπτεύει. Η ΑΑΔΕ αντέδρασε πολύ γρήγορα τότε, αντέδρασε αποφασιστικά και τώρα, στην Κέρκυρα.
Ας το καταλάβουν όλοι: Οι φορολογούμενοι έχουν την απαίτηση από εμάς να
είμαστε δίκαιοι και αποτελεσματικοί. Ακόμα όμως περισσότερο δεν ανέχονται φαινόμενα διαφθοράς. Κάνουμε κάθε μέρα ό,τι μπορούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτή την εύλογη απαίτησή τους. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά!».

Η ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για την υπόθεση της Κέρκυρας

Για την υπόθεση της Κέρκυρας η ΑΑΔΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το έχουμε πει και το εννοούμε: δεν έχουμε την παραμικρή ανοχή σε κανένα φαινόμενο διαφθοράς. Επί της αρχής, αλλά και στην πράξη. Γι' αυτό και, μόλις υπέπεσαν στην αντίληψή μας πληροφορίες για τη δράση κυκλώματος διαφθοράς, ζητήσαμε αμέσως τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να γίνει ενδελεχής έρευνα και η υπόθεση να πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Να γνωρίζουν όλοι ότι αυτός θα συνεχίσει να είναι ο μόνος δρόμος κάθε φορά που εντοπίζουμε ενδείξεις διαφθοράς. Ουδείς είναι υπεράνω του όρκου που έχει δώσει να υπηρετεί τον νόμο και το δημόσιο συμφέρον».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νίκαια: Θύμα ξυλοδαρμού 10χρονη από συμμαθητές της – Συγκάλυψη καταγγέλλει η μητέρα

Ένα ακόμα περιστατικό βίας μεταξύ μαθητών συνέβη αυτή τη φορά στη Νίκαια όπου μια 10χρονη δέχτηκε επίθεση από συμμαθητές της στο προαύλιο και κατέληξε στο νοσοκομείο. Το περιστα...

Δολοφονία στην Κυψέλη: Τι είπαν στους αστυνομικούς τα αδέλφια που σκότωσαν τον 28χρονο

Για σεξουαλική κακοποίηση κατηγορούν τον 28χρονο ξάδελφό τους που μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου το βράδυ της Δευτέρας στην Κυψέλη, τα δύο αδέλφια, ηλικίας 17 και 19 ετών. Ο 17χρονος και...

Καλάβρυτα: Βρετανός τουρίστας εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή του Μεγάλου Σπηλαίου

Ένας 67χρονος Βρετανός ανασύρθηκε νεκρός από δύσβατο σημείο της περιοχής του Μεγάλου Σπηλαίου, στα Καλάβρυτα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 67χρονος, μαζί με έναν συμπατριώτη του,...

Φόρτωση άρθρων...