Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Κηφισιά: Kαγκελόπορτα καταπλάκωσε μαθητές σε δημοτικό σχολείο - Στο νοσοκομείο ένα παιδί, τρεις συλλήψεις

Ατύχημα συνέβη σε δημοτικό σχολείο, καθώς πόρτα καταπλάκωσε μαθητές. Στο νοσοκομείο διακομίσθηκε εννιάχρονος μαθητής του 3ου δημοτικού σχολείου Κηφισιάς, ο οποίος καταπλακώθηκε από καγκελόπορτα την ώρα του σχολάσματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πόρτα, που είχε τοποθετηθεί νωρίτερα σήμερα, καταπλάκωσε άλλα δύο παιδιά, που ωστόσο δεν χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Αυτή την ώρα ένα 9χρονο παιδί, που διακομίσθηκε στο Παίδων Πεντέλης βρίσκεται στο χειρουργείο και η σοβαρότητά της κατάστασής του δεν έχει εκτιμηθεί, ενώ στο πλαίσιο του αυτοφώρου συνελήφθη ο εργολάβος.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, στην περίφραξη του σχολείο γίνονταν εργασίες και τοποθετήθηκε νέα καγκελόπορτα. Πηγές από το δήμο Κηφισιάς αναφέρουν ότι ο εργολάβος είχε ζητήσει «να μην πειράξουν την πόρτα». Ερωτηματικό προκαλεί γιατί γίνονταν εργασίες στη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγη ώρα μετά το περιστατικό συνελήφθη ο υπεύθυνος του έργου και προσήχθησαν δύο εργάτες του συνεργείου. 

Το περιστατικό συνέβη νωρίτερα όταν το 9χρονο παιδί πλησίασε την πόρτα την οποία επισκεύαζε συνεργείο αποκατάστασης φθορών.

Κάτω από συνθήκες που διερευνώνται η πόρτα κατάπλάκωσε τον 9χρονο ενώ τραυμάτισε ελαφρύτερα δύο ακόμη παιδιά τα οποία δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα υγείας.

Το 9χρονο αγόρι νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Παίδων, όπου είναι σε καλή κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο μαθητής δεν έχει αιμορραγία, έχει υποστεί κάκωση σπονδυλικής στήλης και κάκωση κεφαλής.

Δήμος Κηφισιάς: Έρευνα για την πτώση της καγκελόπορτας στο σχολείο – Προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σύμβασης με τον εργολάβο

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Κηφισιάς, με αφορμή το σοβαρό ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής, όπου μία μεταλλική πόρτα καταπλάκωσε τρεις μαθητές, με αποτέλεσμα ένας 9χρονος να τραυματιστεί και να μεταφερθεί στο Παίδων Πεντέλης.

«Σήμερα περί τις 13:00 μμ., σημειώθηκε περιστατικό πτώσης της εξωτερικής καγκελόπορτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς σε μαθητή της γ’ Δημοτικό. Ο μαθητής μεταφέρθηκε για έλεγχο στο Παίδων Πεντέλης, όπου σύμφωνα με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, χωρίς να υφίστανται πληγές ή εμφανές τραύμα, θα παραμείνει προληπτικά για επιπλέον παρακολούθηση.

Η νέα δημοτική αρχή, αμέσως μετά την εγκατάστασή της τον Ιανουάριο, προχώρησε, μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κηφισιάς, σε αυτοψίες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου και προχώρησε άμεσα σε εργολαβία για αντικατάσταση της εν λόγω πόρτας στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της σχολικής κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κηφισιάς, προχωρά άμεσα σε καταγγελία της σχετικής σύμβασης με τον εν λόγω εργολάβο και ταυτόχρονα εκκινεί τις κατά νόμο διαδικασίες, προκειμένου να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες, υπό από τις οποίες έγινε το συμβάν».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αποχή των δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου προτείνει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Πρόταση για καθολική αποχή των δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους, εισηγείται στους Δικηγορικού Συλλόγους της Ελλάδας η Ολομέλεια των προέδρων τ...

Στη φυλακή οι δύο Κρητικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού, τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου στο κέντρο του Η...

Φόρτωση άρθρων...