Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι αρμόδιες υγειονομικές Αρχές της χώρας λόγω της εξάπλωσης των κρουσμάτων της ευλογιάς των προβάτων. Τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στη Μαγνησία και την Κορινθία δημιουργούν νέα δεδομένα.

Στη Μαγνησία εντοπίστηκε κρούσμα σε μονάδα των Καναλίων. Τη Δευτέρα το απόγευμα ελήφθη δείγμα που εστάλη στην Αθήνα για εξέταση και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, διαπιστώθηκε πως ήταν θετικό. Έτερο κρούσμα εντοπίστηκε και στην Πελοπόννησο αυτή τη φορά και συγκεκριμένα στην Κορινθία.

Στο πλαίσιο αυτό, περί τις 17:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Τσιάρα με τους περιφερειάρχες της χώρας και τους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες καθώς και με σχετικές με την κτηνοτροφία οργανώσεις προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της εξάπλωσης αλλά και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.

Τα μέτρα που θα ληφθούν θα εξετάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με δεδομένο ότι η ευλογιά των προβάτων είναι πολύ πιο μεταδοτική εν συγκρίσει με την πανώλη.

Το προηγούμενο διάστημα αντιμετωπίστηκαν 104 εστίες ευλογιάς ενώ οι Αρχές προχώρησαν σε 17.500 θανατώσεις σε Μαγνησία, Κορινθία, Έβρο, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και Σέρρες.