Στις 11 το πρωί, ο 44χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό της 16χρονης φίλης του γιου του θα βρεθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθεί για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραδώσει απολογητικό υπόμνημα και θα απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του υποβάλλουν οι δικαστικοί λειτουργοί (ανακρίτρια και εισαγγελέας). Επιπλέον, έχει καλέσει μάρτυρες για να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση.

Η θέση του 44χρονου είναι συγκεκριμένη. Υποστηρίζει ότι με την κοπέλα είχαν… επίσημη σχέση και μέσα από τα κρατητήρια αναφέρει: «Με την καταγγέλλουσα διατηρούσα επίσημα και φανερά σχέση, και μάλιστα αυτός ήταν ο λόγος που χώρισα με τη γυναίκα μου. Ουδέποτε την απείλησα ή την εκβίασα με οποιονδήποτε τρόπο για να συνευρεθούμε. Η σχέση μας ήταν φανερή και γνωστή σε πολλά άτομα του περιβάλλοντός μας, και όλες μας οι συναντήσεις γίνονταν είτε στο σπίτι μου είτε σε δημόσιους χώρους στον Κολωνό. Πράγματι, η κοπέλα είχε στο παρελθόν σχέση με τον γιο μου και όταν χώρισαν με προσέγγισε, και εγώ δυστυχώς ενέδωσα. Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και περιμένω να φανεί η αλήθεια».

Η κατάθεση-σοκ των 29 σελίδων

Το κορίτσι όμως δίνει εντελώς διαφορετική εκδοχή των γεγονότων. Όχι μόνο δεν υπήρχε σχέση, αλλά στην κατάθεση των 29 σελίδων που έδωσε στις αρχές, περιγράφει απειλές και βιασμούς που διήρκησαν δύο μήνες. Όπως αποκάλυψε, της είπε ότι ήταν άρρωστος, γνωρίζοντας ότι η μητέρα της είχε πεθάνει.

«Με πήγε κάπου στην Πετρούπολη, ψηλά στο βουνό, και μου λέει “Θέλω αυτό κι αυτό”. Μου είπε: “Θέλω να κάνουμε έρωτα, γιατί δεν ξέρω πόσο θα ζήσω και θέλω να γίνει μαζί σου”. Του λέω: “Γιατί το λες αυτό σε μένα; Εγώ έχω σχέση με τον γιο σου και είμαι 16 ετών”. Του έλεγα διάφορα μήπως και τον πείσω να μη γίνει κάτι, γιατί φοβόμουν κιόλας».

Το κορίτσι περιέγραψε τουλάχιστον 10 βιασμούς από τον περασμένο Ιούνιο.

Για έναν από αυτούς αναφέρει:

«Μου λέει “Ξεντύσου”. Του λέω “Δεν θέλω”. Προσπαθούσα μήπως καταφέρω να του αλλάξω γνώμη. Του έλεγα διάφορα: “Γιατί το κάνεις; Ο γιος σου δε θα το ήθελε. Έχεις γυναίκα, έχεις παιδί”. Του έλεγα πολλά πράγματα, αλλά, όπως φαινόταν, δεν τον ένοιαζε. Ξεντύθηκα και ήρθε από πάνω μου. Είχα πάθει κρίση πανικού, έτρεμα και δεν μπορούσα να πάρω ανάσα, γιατί είχα τρομοκρατηθεί, και του έλεγα: “Σε παρακαλώ πάρα πολύ, φύγε, φοβάμαι, δεν είμαι καλά”. Μου λέει: “Πέντε λεπτά να το κάνω και φεύγουμε”. “Σε παρακαλώ, φύγε” του έλεγα μήπως και φύγει. Μετά μου έλεγε “Δεν σου έκανα κάτι”. Εγώ όμως καταλάβαινα τι είχε κάνει. Ήμουν τελείως τρομαγμένη. Είχα αηδιάσει εκείνη τη στιγμή. Δεν ήθελα».

Τα μηνύματα

Ο 44χρονος, σύμφωνα με την κατάθεση του κοριτσιού, ανησυχούσε μήπως τον κατέγραφε με το κινητό της, και πάντα, όπως αναφέρει η 16χρονη, έλεγχε το κινητό της. Επιπλέον, άτομα από το περιβάλλον του, καθώς και ο ίδιος, προσπάθησαν να σβήσουν μηνύματα από το κινητό της, προκειμένου να μην ενοχοποιηθεί και να καλύψουν τα ίχνη του. Τα μηνύματα όμως ανακτήθηκαν και βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο της έρευνας των αρχών.