Στη σύλληψη του 48χρονου που την περασμένη Κυριακή (29/9) πυροβόλησε έναν άνδρα 55 ετών έξω από ψητοπωλείο στην Αθήνα προχώρησαν χθες Τρίτη (1/10) οι αστυνομικοί.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, συνελήφθη πρωινές ώρες της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2024, στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας, 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας 55χρονου στην περιοχή της Αθήνας.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου 2024, ο κατηγορούμενος πλησίασε τον 55χρονο ημεδαπό και τον πυροβόλησε έξωθεν καταστήματος εστίασης στην Αθήνα, ενώ από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν -2- κάλυκες και ένα προσωπικό αντικείμενο του δράστη.

Από την επακόλουθη συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριακών στοιχείων και από το σύνολο του προανακριτικού υλικού που συγκεντρώθηκε, προέκυψε ότι ο 48χρονος είναι ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας, ενώ ανευρέθηκε και κατασχέθηκε και η μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας του, η οποία ταυτοποιήθηκε ως το μέσο διαφυγής του.

Ακολούθησε πρωινές ώρες της Τρίτης 1 Οκτωβρίου 2024, έρευνα στην οικία του όπου βρέθηκε –μεταξύ άλλων- και κατασχέθηκε:

  • -1- κινητό,
  • δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του παθόντα,
  • αεροβόλο,
  • πιστόλι κρότου και
  • -9- κροτίδες-δυναμιτάκια.

Συνέπεια των ευρημάτων από την έρευνα, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία στο πλαίσιο της οποίας, ο 48χρονος, συνελήφθη σήμερα Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2024 και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου για τα Όπλα και του Νόμου για τις Φωτοβολίδες και Πυροτεχνήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.