Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Κομπίνα 1,4 εκατ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου - Πώς στήθηκε η απάτη

Ελλάδα

Απάτη σε βάρος του Δημοσίου με ζημία ύψους άνω των 1,4 εκατομμυρίων ευρώ αποκαλύφθηκε από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. 
Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε η δράση 40χρονου, ο οποίος μέσω της ίδρυσης επιχειρήσεων με χρήση «αχυρανθρώπων» προκάλεσε ζημία σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου, ύψους άνω των 1,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αποκάλυψη της απάτης έγινε έπειτα από καταγγελία, για τη διερεύνηση της οποίας πραγματοποιηθήκαν επιτόπιοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις και έρευνες μέσω πληροφοριακών συστημάτων – εφαρμογών, αλληλογραφία με αρμόδιες φορολογικές Αρχές και φορείς είσπραξης βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών αλλά και λοιπές ανακριτικές πράξεις.

Έπειτα από τις έρευνες προέκυψε ότι, ο 40χρονος υποκίνησε ή/και παραπλάνησε ή/και συνεργάστηκε με φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώθηκαν ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές δέκα εταιρειών – επιχειρήσεων, κυρίως γυμναστηρίων και κομμωτηρίων, που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και ως υποκρυπτόμενο πρόσωπο, το οποίο άσκησε τη σχετική δραστηριότητα αυτών, απέφυγε βεβαιωμένους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και μέτρα που έχει επιβάλει το ελληνικό Δημόσιο κατά των ανωτέρω επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 1.401.185,28 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υπεβλήθη στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., ΕΛ.ΚΕ., Περιφερειακή Διεύθυνση Κ.Ε.Α.Ο.) για τις δικές τους ενέργειες και την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στη φυλακή οι δύο Κρητικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού, τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου στο κέντρο του Η...

Αποχή των δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου προτείνει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων

Πρόταση για καθολική αποχή των δικηγόρων στις 16 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης του νέου δικαστικού έτους, εισηγείται στους Δικηγορικού Συλλόγους της Ελλάδας η Ολομέλεια των προέδρων τ...

Ηράκλειο: Βιασμό από τον 25χρονο πατριό της κατήγγειλε μια 13χρονη - Συνελήφθη και η μητέρα

Εφιαλτικές στιγμές καταγγέλλει ότι έζησε μία ανήλικη κοπέλα στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον 25χρονο πατριό της. Σύμφωνα με πληροφορίες του patris.gr, το ανήλικο κορίτσι πέρασε τ...

Φόρτωση άρθρων...