Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Κορινθία: 37 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή στον εμπρηστή για την φωτιά στη Στιμάγκα

Ελλάδα

Σε 37 μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο εμπρηστής για τη φωτιά στη Στιμάγκα Κορινθίας η οποία εκδηλώθηκε την Τετάρτη (17/7).

Υπενθυμίζεται ότι η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους του Κ.Α.Ε.Ε. Πελοποννήσου και της Π.Υ. Κιάτου.

Παράλληλα, την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή και για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην ίδια περιοχή την Πέμπτη (11/7). Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για 73χρονο ο οποίος φέρεται να έχει ομολογήσει τις πράξεις του.

Σημειώνεται ότι οι δύο φωτιές στη Στιμάγκα Κορινθίας έκαναν στάχτη μεγάλες εκτάσεις με αμπέλια και ελιές, καθώς και δάσος. Αν και η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα, οι φωτιές έλαβαν διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή και χρειάστηκαν τιτάνιες προσπάθειες για να ελεγχθούν και τελικά να σβήσουν.
 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τροχαίο στην Εύβοια: Σύγκρουση τριών ΙΧ (Photos)

Τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας 16/9 στον δρόμο Χαλκίδας – Βασιλικού στην διασταύρωση των cart με αποτέλεσμα να συγκρουστούν 3 οχήματα και το ένα εξ’ αυ...

Ευλογιά πιθήκων: Έξι εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της νόσου

Έξι εμβολιαστικά κέντρα έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα για την ευρύτερη γεωγραφική κάλυψη των αναγκών εμβολιασμού έναντι της νόσου Mpox. Ο εμβολιασμός έναντι του ιού mpox δεν αφ...

Φόρτωση άρθρων...