Τραγική εξέλιξη είχε η φωτιά στην Κορινθία, καθώς δύο άνδρες 35 και 40 ετών έχασαν τη ζωή τους. Τραγικές είναι οι λεπτομέρειες για τους δύο άτυχους άνδρες που έχασαν τη ζωή τους όταν τους κύκλωσε η φωτιά κοντά στο χωριό Ελληνικό την ώρα που, το βράδυ της Κυριακής, προσπαθούσαν να φτάσουν στο μαντρί ενός φίλου τους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου, Αναστάσιος Γκιόλης, στο Action 24, ο ένας από τους δύο ήταν πατέρας τριών παιδιών ενώ ο δεύτερος θα αποκτούσε σε λίγους μήνες το τρίτο του τέκνο.

«Ήταν ξεχωριστά παιδιά που με αγάπη για τους συγχωριανούς, έτρεξαν να βοηθήσουν» πρόσθεσε ο κ. Γκιόλης ο οποίος κατάγεται από το ίδιο χωριό με τους δύο άτυχους άνδρες.

«Δεν αντέχεται αυτό που συνέβη, εδώ μιλάμε για έναν ξεκληρισμό, δεν φεύγεις και αφήνεις τρία παιδιά πίσω σου μωρά» είπε λίγο αργότερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η αδελφή του ενός εκ των θυμάτων.

Περιγράφοντας τι συνέβη είπε «η φωτιά τους περικλύκλωσε. Ήταν εκεί ένα πυροσβετικό που έφυγε μαζί με άλλα δύο άτομα που ήταν επίσης εκεί».

«Τους είπαν να φύγουν και αυτοί απάντησαν ότι θα μείνουν. Πήγαν με δύο μηχανάκια, έμειναν με ένα και μετά κάηκε αυτό» συμπλήρωσε για την τραγική κατάληξη του αδελφούς της και του άλλου άνδρα.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι δύο άνδρες προσπάθησαν να πλησιάσουν με τα μηχανάκια τους από το χωριό Ελληνικό, την περιοχή που ήταν το μαντρί του φίλου τους.

Εκεί, όμως, φαίνεται ότι τους κύκλωσε η φωτιά με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, καθώς οι σοροί τους εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα σήμερα.

Όπως εξήγησε νωρίτερα ο κ. Γκιόλης, οι δύο άνδρες «δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, ήταν κάτοικοι των χωριών που δεν άκουσαν το 112 και πήγαν να βοηθήσουν».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 35χρονος και ο 40χρονος πήραν τα μηχανάκια τους το βράδυ της Κυριακής και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας. Αν και στον δρόμο τους συνάντησαν πυροσβέστες και τους παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν πυρκαγιά σε εξέλιξη, οι δύο άνδρες συνέχισαν την πορεία τους με την τραγική αυτή κατάληξη.

Συγκλονίζει η αδελφή του ενός θύματος: Ο αδελφός μου άφησε 3 παιδιά και ο φίλος του θα αποκτούσε το τρίτο σε 20 ημέρες

Τραγικές είναι οι λεπτομέρειες για τους δύο άνδρες ηλικίας 35 και 40 ετών που έχασαν τη ζωή τους όταν τους κύκλωσε η φωτιά κοντά στο χωριό Ελληνικό στο Ξυλόκαστρο την ώρα που, το βράδυ της Κυριακής, προσπαθούσαν να φτάσουν στο μαντρί ενός φίλου τους.

Η αδελφή του ενός θύματος μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφέρθηκε στις τραγικές ώρες που ακολούθησαν από τις 9 το βράδυ χθες που οι  δύο άνδρες, 35 και 40 ετών ήταν αγνοούμενοι.

«Δεν υπήρχε καμία οργάνωση και κανείς δεν τους έψαχνε», είπε και πρόσθεσε ότι ο αδελφός της άφησε πίσω του τρία παιδιά και ο άλλος θα αποκτούσε το τρίτο του σε 20 ημέρες.

«Τους περικύκλωσε η φωτιά. Το πυροσβεστικό έφυγε και τους είπαν να απομακρυνθούν αλλά αποφάσισαν να μείνουν», σημείωσε η αδελφή του θύματος προσθέτοντας ότι ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των σορών.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι δύο άνδρες προσπάθησαν να πλησιάσουν με τα μηχανάκια τους από το χωριό Ελληνικό, την περιοχή που ήταν το μαντρί του φίλου τους.

Διάσπαρτες ενεργές εστίες - Νέο μήνυμα από το «112»

Νέο μήνυμα από το 112 εστάλη πριν από λίγη ώρα στους κατοίκους του Ξυλοκάστρου, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Κυριακής. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Πύργος του Δήμου Ξυλοκάστρου Κορινθίας απομακρυνθείτε προς #Λυγιά».

Η τελευταία εικόνα από την πυροσβεστική αναφέρει ότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν πολλές ενεργές εστίες.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από το πρωί 350 πυροσβέστες με 14 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, αλλά και δυνάμεις της δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την ίδια ώρα ρίψεις από αέρος επιχειρούν 18 εναέρια μέσα, 7 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό τους. Υπάρχουν αναφορές για ζημιές στην περιοχή του Ελληνικού Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ωστόσο πλήρης εικόνα θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Νέο μήνυμα εστάλη από το 112 για την φονική φωτιά στο Ξυλόκαστρο, που μαίνεται από την Κυριακή. Το μεσημέρι ενημερώθηκαν οι κάτοικοι στις περιοχές Χελυδόρεο και Ζάχολη να απομακρυνθούν μέσω της επαρχιακής οδού Καρυάς – Τρικάλων Κορινθίας.

«Ενεργοποίηση. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας Αν βρίσκεστε στην περιοχή Χελυδόρεο και Ζάχολη του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης απομακρυνθείτε μέσω Επαρχιακής Οδού Καρυάς – Τρικάλων Κορινθίας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.