Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Κρήτη: Η πανώλη επηρέασε και το παραδοσιακό γαμοπίλαφο – Οι εναλλακτικές που βρήκαν οι μάγειρες

Ελλάδα

Τα κρούσματα πανώλης που έχουν σημάνει συναγερμό σε ολόκληρη την Ελλάδα και έχουν οδηγήσει στη λήψη μέτρων, έχει φέρει αλλαγές και… στη συνταγή του παραδοσιακού γαμοπίλαφου στην Κρήτη.

Σε γάμους, βαπτίσεις και σε άλλες εκδηλώσεις σερβίρονται γαμοπίλαφο, αντικριστό κ.α. αλλά λόγω των εξελίξεων με την πανώλη υπάρχουν εναλλακτικές συνταγές για το γαμοπίλαφο, το οποίο το φτιάχνουν είτε με μοσχάρι ή με ζωμό από κοτόπουλο.

Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών στην Κρήτη, Νεκτάριος Μωϋσάκης τόνισε ότι «ακολουθούμε εναλλακτικές συνταγές. Πρέπει να βρούμε λύσεις για να γίνουν οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί εδώ και καιρό. Τα μέτρα θα ισχύουν τουλάχιστον έως το τέλος Αυγούστου. Στην Κρήτη είναι παραδοσιακό πιάτο το γαμοπίλαφο. Όμως, προέχει η προστασία της υγείας και εφόσον προέκυψε αυτό το πρόβλημα, θα το διαχειριστούμε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένοχος και στο Εφετείο ο καθηγητής που καταγγέλθηκε ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά μαθήτριες

Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκε καθηγητής γυμνασίου που κατέστη κατηγορούμενος ύστερα από καταγγελίες μαθητριών του ότι τις παρενοχλούσε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια του σχολικο...

Ιωάννινα: Φωτιά σε παλιό λατομείο

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στο παλιό λατομείο των Μαρμάρων Ιωαννίνων. Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι σημειώνονται συνεχείς εκρήξεις εξαιτίας της φωτιάς, σύμφωνα με το ep...

Φόρτωση άρθρων...