Τα κρούσματα πανώλης που έχουν σημάνει συναγερμό σε ολόκληρη την Ελλάδα και έχουν οδηγήσει στη λήψη μέτρων, έχει φέρει αλλαγές και… στη συνταγή του παραδοσιακού γαμοπίλαφου στην Κρήτη.

Σε γάμους, βαπτίσεις και σε άλλες εκδηλώσεις σερβίρονται γαμοπίλαφο, αντικριστό κ.α. αλλά λόγω των εξελίξεων με την πανώλη υπάρχουν εναλλακτικές συνταγές για το γαμοπίλαφο, το οποίο το φτιάχνουν είτε με μοσχάρι ή με ζωμό από κοτόπουλο.

Μιλώντας στο MEGA ο πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών στην Κρήτη, Νεκτάριος Μωϋσάκης τόνισε ότι «ακολουθούμε εναλλακτικές συνταγές. Πρέπει να βρούμε λύσεις για να γίνουν οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί εδώ και καιρό. Τα μέτρα θα ισχύουν τουλάχιστον έως το τέλος Αυγούστου. Στην Κρήτη είναι παραδοσιακό πιάτο το γαμοπίλαφο. Όμως, προέχει η προστασία της υγείας και εφόσον προέκυψε αυτό το πρόβλημα, θα το διαχειριστούμε».