Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Κρήτη: Σε ύφεση η φωτιά στο Σέλινο Χανίων (Videos&Photos)

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά από τροχαίο. Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Ελλάδα

Σε ύφεση, με λίγες μόνο διάσπαρτες εστίες, βρίσκεται η πυρκαγιά που ξεκίνησε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αγριλές Χανίων, στον δήμο Καντάνου - Σελίνου ύστερα από τροχαίο με αυτοκίνητο που εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζονται λίγες διάσπαρτες εστίες, ωστόσο νωρίτερα και για πολλές ώρες οι πυροσβέστες έδιναν μεγάλη μάχη με τις φλόγες. 

Στο σημείο επιχειρούσαν νωρίτερα με ρίψεις εννέα εναέρια μέσα, τέσσερα αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις ήταν 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα. 

Η φωτιά ξεκίνησε όταν αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες. Ο οδηγός βγήκε σώος από το όχημα.

 Κρήτη: Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στα Χανιά

Σε αυτό το πλαίσιο, γύρω στις 18:30 εστάλη νέο 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από Μάζα και Παππαδιανά Χανίων προς Τεμένια.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 124 πυροσβέστες, υποστηριζόμενοι από έξι ομάδες πεζοπόρου τμήματος, καθώς και 34 πυροσβεστικά οχήματα.

 Κρήτη: Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στα Χανιά

Επιπλέον, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη επιχειρούν από αέρος, ρίχνοντας συνεχώς νερό στις φλόγες για να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν και κάτοικοι της περιοχής, ενώ και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του ΟΤΑ συμμετέχουν στις προσπάθειες κατάσβεσης, ενισχύοντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σοβαρός τραυματισμός δύο ατόμων μετά από πτώση βράχου στο Πολυλίμνιο Μεσσήνης

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου (07/09) στην περιοχή της Χαραυγής στο Πολυλίμνιο του δήμου Μεσσήνης, όταν βράχος αποκολλήθηκε και τραυμάτισε δύο ...

Φόρτωση άρθρων...