Κυριακή
22 Σεπτεμβρίου 2024

Ξαφνικά θυμήθηκαν το… ΕΣΡ

Ελλάδα

Την συνταγματική αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης να καθορίζει τις τηλεοπτικές άδειας θυμήθηκε «έτσι ξαφνικά» η κυβέρνηση.

Την ώρα που έσυρε τους τηλεοπτικούς σταθμούς σε έναν πρωτοφανή για τα διεθνή δεδομένα διαγωνισμό, με όρους που καθόρισε ο υπουργός Επικράτειας Νίκος Παππάς, και χωρίς την συνταγματικά απαραίτητη εμπλοκή του ΕΣΡ, ο γγ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος δήλωσε ότι οι άδειες για τα περιφερειακά κανάλια που θα ακολουθήσουν πρέπει να δοθούν από το... ΕΣΡ.

«Ο επόμενος διαγωνισμός για τα περιφερειακά κανάλια πρέπει να γίνει από το ΕΣΡ», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του κ. Κρέτσου στον Real FM, ο οποίος σημειωτέον επανέλαβε ότι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης να δοθούν θεματικές άδειες. «Η συζήτηση για τα θεματικά κανάλια, κατά την προσωπική μου άποψη είναι άκαιρη» επανέλαβε ο γγ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ο κ. Κρέτσος επαλήθευσε μάλιστα ότι μπορεί να ανατραπούν τα δεδομένα με τα οποία διεξάγεται ο σημερινός σχοινοτενής διαγωνισμός, καθώς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για πέμπτη άδεια εθνικής εμβέλειας, αντίθετα από τον πολιτικό προϊστάμενό του Νίκο Παππά.

«Βεβαίως, αλλά έχουμε ήδη δεσμευτεί και θα πρέπει να υπάρχουν πολύ απτά χαρακτηριστικά παραδείγματα για τη διαφημιστική αγορά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε φυλακές στην Κρήτη – Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος

Κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών φαίνεται πως είχε στηθεί μέσα στις φυλακές της Αγιάς στα Χανιά. Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων είχε στοιχεία για ...

Β. Κικίλιας: 14.300 στρέμματα δάσους κάηκαν φέτος, έναντι 116.000 που καίγονταν κατά μέσο όρο την τελευταία 20ετία

“Παρά το γεγονός ότι φέτος μέχρι σήμερα έχουν εκδηλωθεί 4.500 φωτιές, στην πιο δύσκολη- σύμφωνα με τους επιστήμονες- αντιπυρική περίοδο των τελευταίων 40 ετών, το σύνολο των καμένω...

Κρήτη: Αισιόδοξοι οι γιατροί για την πορεία της υγείας του 20χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά

Αισιόδοξοι οι γιατροί για την πορεία της υγείας του 20χρονου παλικαριού που τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο πέφτοντας από τη μηχανή του τις πρώτες πρωινές ώρες. Το 20χρονο αγόρι γ...

Φόρτωση άρθρων...