Ξεκίνησε, από το μεσημέρι της Δευτέρας η επιστροφή των εκδρομέων για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, με τους εθνικούς αυτοκινητόδρομους να έχουν ήδη κοκκινίσει.

Πολύωρη ταλαιπωρία περιμένει τους οδηγούς της επιστροφής που κατευθύνονται από Λαμία προς Αθήνα λόγω των έργων που εξελίσσονται στην εθνική οδό Λαμίας - Αθηνών στο 198 km με την ανακατασκευή μια γέφυρας. Σε εκείνο το σημείο έχει γίνει μονοδρόμηση της ΠΑΘΕ με συνέπεια τα αυτοκίνητα να κινούνται σ΄ ένα ρεύμα κυκλοφορίας και οι δύο κατευθύνσεις.

Ένας τεράστιος όγκος αυτοκινήτων που έχουν καλύψει όλες τις λωρίδες κυκλοφορίας έχουν σχηματίσει μια ουρά που ξεπερνά τα 10 km κινούνται με βήμα σημειωτόν ενώ η μοναδική ανακούφιση είναι η εκτροπή της κυκλοφορίας από τους παράδρομους. Και εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα λόγω του όγκου των οχημάτων που θα πρέπει να κινούνται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας για 20 χιλιόμετρα από τη Λαμία μέχρι τον κόμβο του Μώλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μετά το 208 km της ΠΑΘΕ στο ύψος της Ανθήλης οι οδηγοί παραμένουν εγκλωβισμένοι ακολουθώντας το ρεύμα προς Αθήνα. Μάλιστα πολλοί απ' αυτούς διαμαρτύρονται ότι δεν ενημερώθηκαν στα διόδια της Μαυρομαντήλας ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, δεν ενημερωθήκαν πριν φτάσουν στον κόμβο της Ανθήλης και χρειάστηκαν για να διανύσουν, με βήμα σημειωτόν, τα 10 χιλιόμετρα περισσότερο από 3 ώρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 3 το μεσημέρι δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στην εθνική οδό ωστόσο από κει και μετά αυξήθηκε η κίνηση από τον Ε65, από το Καρπενήσι αλλά και από την εθνική οδό με κατεύθυνση την Αθήνα με συνέπεια αυτή τη στιγμή τα αυτοκίνητα να είναι σχεδόν ακινητοποιημένα.

Άνοιξαν τα διόδια στην Αγία Τριάδα στις Θερμοπύλες

Δωρεάν είναι η διέλευση από τα διόδια της Αγίας Τριάδας, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, έως τα μεσάνυχτα.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Κεντρικής Οδού, κ. Ροδιανό Αντωνακόπουλο, εξαιτίας της μεγάλης ταλαιπωρίας των πολιτών που οφείλεται στην εκτέλεση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την παραχωρησιούχο εταιρεία στον ΑΘΕ – Θερμοπύλες, οι οδηγοί δεν θα καταβάλλουν διόδια στην Αγία Τριάδα, στην κατεύθυνση προς Αθήνα, από τις 17:45 μέχρι τις 24:00.

Η κίνηση είναι ήδη μεγάλη και σε αρκετά ακόμη οδικά δίκτυα της χώρας. Μετ' εμποδίων διαξάγεται η κίνηση στην Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών μέχρι και τη Νέα Χαλκηδόνα.

 Σε σημεία της Πατρών - Αθηνών, η κατάσταση είναι δύσκολη, με έντονα προβλήματα να παρουσιάζονται αυτή την ώρα στη συμβολή της Πατρών - Κορίνθου με την Τριπόλεως μέχρι και τα διόδια της Κορίνθου.  Με πολύ αργούς ρυθμούς κινούνται τα αυτοκίνητα από την Αρχαία Κόρινθο μέχρι και τη γέφυρα Κορίνθου.

Συγκεκριμένα, στην Αθηνών Κορίνθου, η κίνηση ξεκινά από την Αρχαία Κόρινθο και εκτείνεται μέχρι και τα Μέγαρα.

Αυξημένη παρουσιάζεται η κίνηση και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης, συγκεκριμένα στο ύψος των Θερμοπυλών.

Στην Εγνατία Οδό, φαίνεται πως επικρατεί κυκλοφοριακή συμφόρηση στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Μαλγάρων.

Στο ύψος της λίμνης Υλικής, υπάρχει, επίσης, μποτιλιάρισμα λίγων χιλιομέτρων.

Στον ΠΑΘΕ, στο ύψος της Κατερίνης, οι οδηγοί αντιμετωπίζουν, επίσης, δυσκολίες στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα σήμερα έχουν επιστρέψει στην Αττική 58.092 και συγκεκριμένα 32.000 οχήματα από την Αθηνών-Κορίνθου και 26.092 από την Αθηνών-Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 23:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.