Σήμερα, Κυριακή 7 Ιουλίου, σε παραλιακή πολυκατοικία στην οδό Αριστοναυτών στο Ξυλόκαστρο, λόγω διάβρωσης από τη θάλασσα, υποχώρησε το έδαφος σε βάθος δύο μέτρων, με αποτέλεσμα να χτυπήσει άσχημα ένοικος, που βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του!

Αμέσως κλήθηκε το ΕΚΑΒ και ο άτυχος ένοικος διεκομίσθη στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και νοσηλεύεται.

Το τραγικό συμβάν είναι απόρροια της εκτεταμένης -και γνωστής εδώ και χρόνια σε όλους τους φορείς- διάβρωσης που παρατηρείται στην ακτογραμμή του Κορινθιακού, αλλά και της "εγκληματικής αδιαφορίας των αρμόδιων κρατικών φορέων" όπως τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής στο lykavitos.gr

"Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των ενοίκων της πολυκατοικίας προς τον Δήμο Ξυλοκάστρου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, εδώ και χρόνια, αλλά και τις διαβεβαιώσεις των αρμόδιων φορέων περί επίλυσης του προβλήματος, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε", σημειώνουν.

"Σήμερα κινδύνευσε η ζωή ενός ανθρώπου, αύριο θα πέσουν οι παραλιακές πολυκατοικίες σαν χάρτινοι πύργοι", λέει αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος με τον σοβαρό τραυματισμό του ενοίκου.

Και συνεχίζει: "Είναι άμεση ανάγκη να παρέμβει ο Δήμος Ξυλοκάστρου και η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προτού θρηνήσουμε και θύματα".