Τετάρτη
02 Οκτωβρίου 2024

Ξυλόκαστρο: Πρόστιμο σε αντιδήμαρχο που κάπνιζε τα μελίσσια του την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά

Ελλάδα

Πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ για παράνομο κάπνισμα μελισσιών κοντά στο σημείο που ξέσπασε η μεγάλη φωτιά στην Κορινθία επιβλήθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) της Πυροσβεστικής σε αντιδήμαρχο Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος ομολόγησε ότι πράγματι προέβη σε αυτή την ενέργεια ενώ γνώριζε πως ο δείκτης επικινδυνότητας για πυρκαγιά εκείνη την ημέρα ήταν 4 (πολύ υψηλός).
Πληροφορίες αναφέρουν ότι αρχικά ο άνδρας αρνήθηκε ότι την ημέρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά κάπνιζε τα μελίσσια του, ωστόσο, κατόπιν μίας συγκεκριμένης μαρτυρίας, αναγκάστηκε να παραδεχθεί την πράξη του.

Στην ερώτηση αν ευθύνεται αυτός για την εκδήλωση της φωτιάς απάντησε αρνητικά, λέγοντας πως τα μελίσσια του βρίσκονται 200 με 250 μέτρα μακριά από το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργασίες που έκανε ο αντιδήμαρχος συμπίπτουν χρονικά με το διάστημα που ξεκίνησε η φωτιά, με την έρευνα να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Ακόμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η αρμόδια υπηρεσία συγκεντρώνει τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη διαβίβασή τους προς τις δικαστικές Αρχές, προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς. 

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής αναφέρει:

«Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο, σήμερα 2 Οκτωβρίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε θερμές εργασίες (κάπνισμα μελισσιών), που εκτελέστηκαν την ημερομηνία εκδήλωσης της πυρκαγιάς της 29ης Σεπτεμβρίου 2024, στην περιοχή Ροζενά της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και πλησίον της έναρξής της, σε χρονική εγγύτητα προς την εκδήλωσή της και ενώ στην περιοχή ο δείκτης επικινδυνότητας ήταν επιπέδου τέσσερα (4).

Με τα παραπάνω δεδομένα η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ), συγκεντρώνει τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία για τη διαβίβασή τους προς τις αρμόδιες δικαστικές αρχές προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες σε σχέση με την εκδήλωση της πυρκαγιάς».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αστυνομική επιχείρηση στη Δυτική Αττική: Συνελήφθησαν 6 άτομα - Kατασχέθηκαν πιστόλια

Μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Δυτική Αττική για την πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά την διάρκεια της α...

Φόρτωση άρθρων...