Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Κύκλωμα εκβιαστών: Στη φυλακή η 43χρονη Νάνσυ και ακόμη τέσσερις κατηγορούμενοι

Στην απολογία της η 43χρονη αρνήθηκε τις βαριές κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί. Σε περιοδικά και τάπερ έκρυβαν τα λεφτά η «Νάνσυ» και οι συνεργοί της.

Ελλάδα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ακόμη πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών. Το δρόμο για τις φυλακές πήραν το βράδυ η 43χρονη Νάνσυ που κατηγορείται ως αρχηγικό μέλος του κυκλώματος που εκβίαζε καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας, ο αδελφός της όπως και ένας συγκατηγορούμενός της, συγγενικό πρόσωπο υψηλόβαθμου στελέχους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Επίσης, στη φυλακή οδηγήθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, και ακόμη δύο υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών. Αντίθετα, ελεύθερος με όρους αφέθηκε ένας κατηγορούμενος.

Συνολικά σήμερα το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν για να απολογηθούν έξι κατηγορούμενοι, εκ των οποίων προφυλακίστηκαν οι πέντε. Οι απολογίες των κατηγορουμένων ήταν μαραθώνιες. Χθες, Τετάρτη, στον ανακριτή είχαν απολογηθεί ακόμη οκτώ κατηγορούμενοι και είχαν προφυλακιστεί οι δυο εξ αυτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την σύντομη απολογία της η 43χρονη αρνήθηκε τις βαριές κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί και υποστήριξε πως έκανε απλές «διευθετήσεις» βοηθώντας τους καταστηματάρχες να γλυτώσουν πρόστιμα και κυρώσεις για τυχόν παραβάσεις τους. Η κατηγορούμενη φέρεται να υποστηρίζει ακόμη πως κανείς από τους επιχειρηματίες που η δικογραφία της προσάπτει ότι εκβίαζε δεν έχει δώσει κατάθεση εναντίον της.

Σε περιοδικά και τάπερ έκρυβαν τα λεφτά η «Νάνσυ» και οι συνεργοί της

Σε περιοδικά και τάπερ έκρυβαν τα λεφτά η «Νάνσυ» και οι συνεργοί της

Χρήματα μέσα σε τάπερ και τυλιγμένα με χαρτοπετσέτες και εξώφυλλα περιοδικών τοποθετούσαν τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος εκβιαστών που δρούσε στην Αττική με τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων και δημοτικών αστυνομικών, οι οποίοι τα αποσπούσαν από καταστηματάρχες του κέντρου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του ERTΝews, τα χρήματα βρέθηκαν τυλιγμένα σε περιοδικά και εφημερίδες, μέσα σε τάπερ και σε χαρτοπετσέτες.

Η «Νάνσυ», ο αδερφός της και η μητέρα τους φέρεται να ανήκουν στην κορυφή της ηγεσίας του κυκλώματος που είχε στρατολογήσει δημόσιους υπαλλήλους και δημοτικούς αστυνομικούς, οι οποίοι προχωρούσαν σε εκβιασμούς επαγγελματιών και λάμβαναν μεγάλα χρηματικά πόσα. Ο βίος της φερόμενης ως αρχηγού, η οποία απολογείται, ήταν πολυτελής. Στην κατοχή της βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, δεκάδες πανάκριβα ρολόγια.

Για να μη γίνονται αντιληπτοί, οι συναντήσεις με τους δημόσιους υπαλλήλους που χρηματίζονταν, διαρκούσαν λίγα δευτερόλεπτα και πραγματοποιούνταν είτε σε εξωτερικούς χώρους για να φαίνονται τυχαίες είτε σε κλειστούς χώρους που θα ήταν αδύνατο να τους δει κάποιος, όπως τουαλέτες καταστημάτων και αυτοκίνητα.

Στις διαδικτυακές επικοινωνίες που είχαν με τους δημόσιους υπαλλήλους, απέφευγαν να αναφέρονται σε χρηματικά ποσά και τα μηνύματα διαγράφονταν αυτόματα μετά την παρέλευση χρονικού ορίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος, στον οποίο αποδίδεται μαζί με την 43χρονη αρχηγικός ρόλος, χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του δίκυκλο όχημα το οποίο ανήκει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα του αδερφού του, αποκρύπτοντας με αυτόν τον τρόπο τα στοιχεία του από τις διωκτικές Αρχές.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μενίδι: Βίντεο-ντοκουμέντο δείχνει τρένο να περνά από διάβαση με τις μπάρες ανοιχτές

Ακόμη ένα περιστατικό που καταδεικνύει τα θέματα ασφάλειας που συνεχίζονται να εγείρονται στον ελληνικό σιδηρόδρομο συνέβη στο Μενίδι. Το περιστατικό καταγράφεται σε βίντεο-ντοκ...

Φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 11.500 ευρώ σε άνδρα για φωτιά σε αλσύλλιο στην Αθήνα

Συνολικά 29 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις οποίες οι 27 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους σ...

Κύκλωμα απάτης κατά ΕΟΠΠΥ: Δίωξη για οκτώ κακουργήματα και δυο πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων

Ποινική δίωξη για οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας σε βάρος των 17 συλληφθέντων για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ μέσω εικονικών συνταγογ...

Φόρτωση άρθρων...