Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Κύκλωμα εκβιαστών: Βίντεο-ντοκουμέντο από τα χρήματα που έκρυβαν σε κρύπτες σπιτιών

Τουλάχιστον 47 επιχειρηματίες έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος των εκβιαστών. Τι αποκάλυψε καταστηματάρχης.

Στο φως της δημοσιότητας έρχεται βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που αστυνομικοί εντοπίζουν χρήματα μέσα σε κρύπτη σπιτιού, που είχε κρύψει μέλος του κυκλώματος που εκβίαζε επιχειρηματίες στο κέντρο της Αθήνας.

Τα χρήματα ήταν τυλιγμένα δώδεκα φορές, με διάφορα χαρτιά, διαφάνειες και σακούλες, σύμφωνα με το Open. Χρησιμοποιούσαν ακόμα και τάπερ για να τα αποθηκεύουν.

Το βίντεο είναι από την επιχείρηση των αδιάφθορων της Αστυνομίας σε σπίτι συγγενικού προσώπου της Νάνσυ, που φέρεται να ήταν ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Τουλάχιστον 47 επιχειρηματίες έπεσαν θύματα της σπείρας

Τουλάχιστον 47 επιχειρηματίες έχουν πέσει θύματα του κυκλώματος των εκβιαστών, σύμφωνα με τον ANT1. 

Καταστηματάρχης που ήρθε επαφή με το κύκλωμα και συγκεκριμένα με τη Νάνσυ, είπε για την τελευταία στον ίδιο σταθμό ότι, «ήρθε εδώ πέρα και το έκανε τραγικό ότι «θα φας πρόστιμο, θα στο κλείσουν» το ένα το άλλο και εγώ το πίστεψα αυτό το πράγμα, μετά ήρθε ο μηχανικός μου, ο οποίος μου είχε πει ότι δεν υπάρχει θέμα ενώ αυτή μου είπε ότι θα έχω αν δεν το πληρώσω.

Μου ζήτησε να της δώσω 1.000 ευρώ για να μην μου έρθει το Υγειονομικό στο μαγαζί, ενώ μου ήρθε κανονικά το Υγειονομικό και δεν είχα κανένα θέμα, και γενικά προσπαθούσε να μου πει ότι θα έχω πρόβλημα, ότι θα μου το κλείσουν το μαγαζί».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φυλάκιση ενός έτους και πρόστιμο 11.500 ευρώ σε άνδρα για φωτιά σε αλσύλλιο στην Αθήνα

Συνολικά 29 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, από τις οποίες οι 27 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους σ...

Κύκλωμα απάτης κατά ΕΟΠΠΥ: Δίωξη για οκτώ κακουργήματα και δυο πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων

Ποινική δίωξη για οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας σε βάρος των 17 συλληφθέντων για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ μέσω εικονικών συνταγογ...

Τροχαίο στην Εύβοια: Σύγκρουση τριών ΙΧ (Photos)

Τροχαίο σημειώθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Δευτέρας 16/9 στον δρόμο Χαλκίδας – Βασιλικού στην διασταύρωση των cart με αποτέλεσμα να συγκρουστούν 3 οχήματα και το ένα εξ’ αυ...

Φόρτωση άρθρων...