Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Μαίνεται η φωτιά στο Ρέθυμνο: Μάχη με διάσπαρτες εστίες (Videos&Photos)

Σε επιφυλακή παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σηκώθηκαν από νωρίς το πρωί εναέρια μέσα.

Ελλάδα

Συνεχίζεται η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ρέθυμνο. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να σβήσουν τις διάσπαρτες εστίες.

Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη της Πυροσβεστικής, προκειμένου να συνδράμουν από αέρος στην κατάσβεση της φωτιάς, ενώ αναμένεται οι δυνάμεις να ενισχυθούν. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή υπό των φόβο των αναζωπυρώσεων, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Στο Ρέθυμνο έφτασαν και οι 32 δασοκομάντος που είχαν αναχωρήσει αεροπορικώς από την Αθήνα λίγο μετά τις 20:00 και προστέθηκαν στις δυνάμεις που επιχειρούν.
Σημαντική εξέλιξη για τα μέτωπα της φωτιάς είναι το γεγονός ότι το χωριό και οικισμός της Αγίας Παρασκευής, έχει σωθεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνης, Μιχάλης Σαρρής, ενώ ενημέρωσε παράλληλα πως, έχουν καεί εκατοντάδες ελιές, γεωργική και χορτολιβαδική έκταση, με τους πυροσβέστες να προλαβαίνουν τις φλόγες, λίγα μέτρα, πριν εισβάλουν στο χωριό της Αγίας Παρασκευής.

Εκκενώθηκε η Αγία Παρασκευή

Την Τετάρτη οι κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Παρασκευής, έπειτα από μήνυμα που έλαβαν από το 112, κλήθηκαν για εκκένωση, ενώ στους πολίτες του οικισμού Αποδούλου συστάθηκε να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το Χορδάκι και λόγω των ισχυρών ανέμων «γύρισε» προς την Ορνέ Αγίου Βασιλείου, σύμφωνα με το goodnet.gr. Ωστόσο, οι άνεμοι σύντομα δημιούργησαν πολλές εστίες, με την κυριότερη να εντοπίζεται στην Αγία Παρασκευή. Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα ήχησε το πρώτο μήνυμα του 112 που προειδοποιούσε τους κατοίκους του Αμαρίου και στις 17.25 ήχησε το δεύτερο που έδινε οδηγίες για εκκένωση της Αγίας Παρασκευής.

 

Μαίνεται η φωτιά στο Ρέθυμνο
Μαίνεται η φωτιά στο Ρέθυμνο

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Θύμα ξυλοδαρμού 15χρονος από συνομηλίκους του - Βιντεοσκοπούσαν την επίθεση

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας 15χρονος από ομάδα έξι συνομηλίκων του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης με τους δράστες μάλιστα να βιντεοσκοπούν την επίθεση τους. Αφορμή της επίθεσης φέρεται...

Φόρτωση άρθρων...