Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Σοφικό: Τιτάνια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες - Βελτιωμένη εικόνα στο πύρινο μέτωπο (Videos&Photos)

Οι φλόγες έφτασαν τα 25 μέτρα. Τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Ήχησε το «112». Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή.

Συνεχίζεται η τιτάνια μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες στη μεγάλη φωτιά που μαίνεται στο Σοφικό Κορινθίας. Η εικόνα στο πύρινο μέτωπο είναι βελτιωμένη. Η πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί στον Άγιο Βλάση, στην περιοχή του Σοφικού στην Κορινθία.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11:30 και καίει δασική έκταση, σύμφωνα με το korinthostv.gr. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Η κινητοποίηση ήταν ταχύτατη, ενώ λίγο πριν τις 14:00 κινδύνεψαν πυροσβέστες.

Στο σημείο επιχειρούν 140 πυροσβέστες, έξι πεζοπόρα τμήματα, 37 οχήματα, 10 αεροσκάφη, 12 ελικόπτερα (τα δύο συντονιστικά), υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Παράλληλα, έχουν επιστρατευτεί μηχανήματα έργου του στρατού για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών.

Οι άνεμοι στο σημείο είναι ισχυροί και αυτό δυσκολεύει τις προσπάθειες για την κατάσβεση. Η φωτιά καίει πευκόδασος.  

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Σοφικό

Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες

Τρεις πυροσβέστες χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.  Σύμφωνα με πληροφορίες δύο πυροσβέστες μεταφέρθηκαν με θλαστικά τραύματα στο νοσοκομείο, ενώ ένας ακόμη εποχικός πυροσβέστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ελαφρά εγκαύματα.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα πυροσβέστες κινδύνεψαν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της φωτιάς, ενώ ένα πυροσβεστικό όχημα υπέστη υλικές ζημιές.

Νωρίτερα, ήχησε το 112 για τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή του Σοφικού, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα.
στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει κατασκήνωση, που για την ώρα δεν απειλείται. Οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε εγρήγορση και παρακολουθούν τις προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση.

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Σοφικό

Στόχος των πυροσβεστών είναι να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο μέσα στις επόμενες ώρες, πριν πέσει το φως της ημέρας, χωρίς να απειληθούν περιουσίες και κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη «είναι μια δύσκολη φωτιά, σε περιοχή με πυκνή βλάστηση. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν περιοδικά από αέρος 19 εναέρια μέσα. Δεν έχει ελεγχθεί η πυρκαγιά, παραμένει σε εξέλιξη, όλες οι δυνάμεις είναι στο σημείο. Ανοίγουν συνεχώς αντιπυρικές ζώνες από τα μηχανήματα έργου, μαζί με μηχανήματα που έχει διαθέσει το ΓΕΕΘΑ. Έχει περιοριστεί το μέτωπο, αλλά έχουμε ακόμα πολλή δουλεια να κάνουμε. Ειδικά το πρώτο μισάωρο, οι φλόγες πέρασαν σε ύψος τα 20-25 μέτρα».

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στο Σοφικό

Η έκκληση του δημάρχου

 «Η φωτιά οδεύει προς Επίδαυρο, είναι τεράστιο το μέτωπο», δήλωσε ο δήμαρχος Κορίνθου, Νίκος Σταυρέλης στην ΕΡΤ. Πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει κίνδυνος για τον οικισμό ή κατασκηνώσεις στο Σοφικό», ενώ υποστήριξε ότι τα εναέρια μέσα δεν είναι επαρκή.

Ακόμα, ο δήμαρχος έκανε έκκληση και μέσω του loutrakiblog.gr, λέγοντας: «Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Δυστυχώς ακόμα δεν ελέγχεται η φωτιά στο Σοφικό και ο αέρας είναι δυνατός. Το περίφημο δάσος της Σολυγείας εκπέμπει SOS. Ζητάμε επιπλέον αεροσκάφη Canadair. Συγκινητική είναι η προσφορά των εθελοντών και της Πυροσβεστικής» συμπληρώνοντας πως υπάρχει κίνδυνος για Κόρφο και Αγγελόκαστρο.

Νωρίτερα, εστάλη μήνυμα από το 112, ζητώντας από τους κατοίκους του Σοφικού να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ωστόσο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει για την ώρα άμεση απειλή για οικισμό, ενώ δεν απειλήθηκε και η κατασκήνωση στην περιοχή.

Πού υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας

Λόγω της πυρκαγιάς, πραγματοποιείται διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Επιδαύρου και συγκεκριμένα από τη διασταύρωση Λουτρών Ωραίας Ελένης μέχρι τη διασταύρωση της Δήμαινας, με την κίνηση των οχημάτων να διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων εναλλακτικών διαδρομών.

H κυκλοφορία για Επίδαυρο από την Αλμυρή έχει διακοπεί, διεξάγεται μόνο μέσω Ναυπλίου. Μάλιστα, για το θέμα αυτό εξέδωσε ανακοίνωση και ο Δήμος Τροιζηνίας Μεθάνων, αναφέροντας πως «η μετακίνηση προς τον Δήμο μας ή προς τον Ισθμό θα επιτρέπεται μέσω Ναυπλίου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ηράκλειο: Βιασμό από τον 25χρονο πατριό της κατήγγειλε μια 13χρονη - Συνελήφθη και η μητέρα

Εφιαλτικές στιγμές καταγγέλλει ότι έζησε μία ανήλικη κοπέλα στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον 25χρονο πατριό της. Σύμφωνα με πληροφορίες του patris.gr, το ανήλικο κορίτσι πέρασε τ...

Στη φυλακή οι δύο Κρητικοί που κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό του Ελληνοκαναδού

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι δύο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του 49χρονου Ελληνοκαναδού, τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου στο κέντρο του Η...

Φόρτωση άρθρων...