Παρασκευή
11 Οκτωβρίου 2024

Με ποινικό παρελθόν ο 39χρονος που συνελήφθη με εκρηκτικά και όπλο

O 39χρονος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για υποθέσεις ναρκωτικών το 2008 αλλά αποφυλακίστηκε το 2015

Ελλάδα

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τον 39χρονο που συνελήφθη στη Σωκράτους στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι. Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 39χρονος εντοπίστηκαν εκρηκτικά, πυροκροτητές και όπλο.

Πληροφορίες αναφέρουν πρόκειται για 39χρονο, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για υποθέσεις ναρκωτικών το 2008 αλλά αποφυλακίστηκε το 2015. 

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, από την Ασφάλεια εκτιμούν ότι ο 39χρονος πιθανότατα είναι μέλος κάποιας ομάδας εκβιαστών και τα εκρηκτικά προορίζονταν για την κατασκευή βόμβας, η οποία θα τοποθετείτο σε κάποιο αυτοκίνητο ή σε κατάστημα.

Ο 39χρονος τηρεί σκληρή στάση και δεν αποκαλύπτει στους αστυνομικούς από πού προμηθεύτηκε την εκρηκτική ύλη και τους πυροκροτητές ούτε βέβαια το πού θα τα μετέφερε. 

Πάντως, με δεδομένο ότι τα εκρηκτικά είναι ανατολικού τύπου, οι αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν αποκλείουν το σενάριο να τα έφερε στη χώρα μας από την γειτονική Αλβανία.

Ο συναγερμός σήμανε σήμερα το μεσημέρι όταν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης σταμάτησαν για τυχαίο έλεγχο ένα αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ένα ζευγάρι, στην οδό Σωκράτους. 

Κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή τους ένα όπλο, αλλά και κάποια πακέτα που θεωρήθηκε ότι μπορεί να περιέχουν εκρηκτικά. Στο σημείο έσπευσαν τα ΤΕΕΜ που έκαναν έρευνα και διαπίστωσαν ότι τα πακέτα περιέχουν εκρηκτική ύλη και πυροκροτητές.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...