Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στην Πάτρα (Videos&Photos)

Χωρίς ενεργό μέτωπο η είναι η μεγάλη φωτιά στην Πάτρα. Το μεσημέρι συναγερμός σήμανε στην Πάτρα, καθώς πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην Περιμετρική Οδό και άμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.Η φωτιά ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο στην οδό Ερρίκου Ντυνάν και έλαβε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας του δυνατού αέρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, λίγο πριν τις 16:00 οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες, ενώ στην περιοχή επιχειρούν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Παράλληλα, στο σημείο έχουν σπεύσει 78 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάηκε σπίτι. Λόγω της φωτιάς που εξελίσσεται στην ευρύτερη περιοχή της Αρόης, στην Πάτρα, άμεσα και με ασφάλεια εκκενώθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο». 

Ταυτόχρονα οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ επενέβησαν στην εκκένωση του Οίκου φροντίδας ηλικιωμένων «Κωνσταντοπούλειο Ευγηρείο». 
Από το Καραμανδάνειο - Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, έχουν διακομισθεί με ασφάλεια δέκα παιδιά προς το Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας». Μαζί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ στις εκκενώσεις συνδράμουν ιδιωτικά ασθενοφόρα και ασθενοφόρα του Ερυθρού Σταυρού. Οι δυνάμεις του ΕΚΑΒ παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) έχει θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς της περιοχής. 

Στην περιοχή μεταβαίνει εσπευσμένα, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ για τον καλύτερο συντονισμό των Υγειονομικών Σχηματισμών κατά τις απαιτούμενες εκκενώσεις. 
Σύμφωνα με πληροφορίες δόθηκε εντολή εκκένωσης και για το ίδρυμα «ΜΕΡΙΜΝΑ».

Λίγο πριν τις 16.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Εγλυκάδα να απομακρυνθούν προς Πάτρα. Νωρίτερα είχε ηχήσει ξανά το «112» στα κινητά των πολιτών που βρίσκονταν στις περιοχές Αρόη και Παγώνα, να απομακρυνθούν προς Πάτρα.

Λίγο μετά τις 14:15 εστάλη μήνυμα από το «112» στα κινητά των κατοίκων της περιοχής του Γηροκομείου να απομακρυνθούν προς Εγλυκάδα.

«Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γηροκομείο Πατρών απομακρυνθείτε προς Εγλυκάδα Πατρών (Στρατόπεδο_ΚΕΤΧ)‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» ανέφερε το μήνυμα.

Μία ανάσα από το  «Καραμανδάνειο» έφτασαν οι φλόγες

Περίπου 15 παιδιά που χρειάζονταν περαιτέρω νοσηλεία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον «Άγιο Ανδρέα» και στο νοσοκομείο του Ρίου, όπως διαβεβαίωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

«Αυτή τη στιγμή δίνουμε την μάχη στο νοσοκομείο, γιατί πρέπει να το προστατεύσουμε, γιατί έχει μέσα υλικά όπως οξυγόνα και μηχανήματα, χρειάζεται να βοηθήσουμε για να μην υπάρξει ζημιά», είπε ο κ. Καρβέλης στο ΟΡΕΝ ενώ συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι οι φλόγες «έγλειψαν» το νοσοκομείο.

«Σε συνδυασμό με την αποπνικτική ατμόσφαιρα δεν μπορούσαμε να ρισκάρουμε για την ζωή των παιδιών και του προσωπικού», τόνισε ο Γιάννης Καρβέλης.

Εξήγησε ότι το «Καραμανδάνειο» βρίσκεται μέσα σε δασικό περιβάλλον και υπογράμμισε πως «κινηθήκαμε πολύ γρήγορα και δεν διακινδύνευσε κανένας».

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα
Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα
Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα

 

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα

 

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα
Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα

 

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα
Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα
Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα
Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα
Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα

 

Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα
Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες

 

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καραμπόλα τεσσάρων οχημάτων στην Εγνατία Οδό - Στο νοσοκομείο οι τραυματίες (Βίντεο και φωτογραφίες)

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τραυματίες σημειώθηκε στην Εγνατία Οδό κοντά στα διόδια της Σιάτιστας στην Κοζάνη. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, λίγο πριν τις...

Ηράκλειο: Βιασμό από τον 25χρονο πατριό της κατήγγειλε μια 13χρονη - Συνελήφθη και η μητέρα

Εφιαλτικές στιγμές καταγγέλλει ότι έζησε μία ανήλικη κοπέλα στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον 25χρονο πατριό της. Σύμφωνα με πληροφορίες του patris.gr, το ανήλικο κορίτσι πέρασε τ...

Φόρτωση άρθρων...