Τρίτη
02 Ιουλίου 2024

Μαίνεται η φωτιά στην Σέριφο - Τρίτο μήνυμα από το 112, κινδυνεύουν σπίτια - Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

«Είναι μεγάλο το μέτωπο», λέει ο δήμαρχος

Ελλάδα

Για τρίτη φορά ήχησε το 112 στη Σέριφο όπου από τις 6 το απόγευμα είναι σε εξέλιξη πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στη Σέριφο.

Ειδικότερα στις 21:01 εστάλη μήνυμα που αναφέρει: «Πυρκαγιά στη Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, απομακρυνθείτε προς Λιβάδι.»

Νωρίτερα στις 19:34 είχε σταλεί μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι με την οδηγία να κατευθυνθούν προς τη Χώρα της Σερίφου μέσω Κουτάλα.

Το πρώτο μήνυμα του 112 στάλθηκε στις 18:29 και ανέφερε: «Πυρκαγιά στην Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι απομακρυνθείτε προς Σέριφο»

Καθώς τα εναέρια μέσα αποσύρθηκαν με τη δύση του ηλίου, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις με 3 οχήματα και επτά πυροσβέστες που έσπευσαν από τη Σύρο.

Η ισχύς της φωτιάς έχει μειωθεί, σύμφωνα με την πυροσβεστική ωστόσο στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Αρχικά έσπευσε ένα όχημα της Πυροσβεστικής με τρεις πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο.

Στη συνέχεια, όμως, ενισχύθηκαν οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και πλέον επιχειρούν τέσσερις πυροσβέστες με ένα όχημα και υδροφόρες του δήμου, ενώ αυξήθηκαν παράλληλα και τα εναέρια μέσα, με αποτέλεσμα να πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Μεγάλη η φωτιά – Εκκενώνουν έξι περιοχές

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετά το πρώτο μήνυμα του «112» για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Ράμος και Λιβάδι Σερίφου προς την Σέριφο, ήχησε και δεύτερο.

Λίγο πριν από τις 20.00 ήχησε για δεύτερη φορά το «112» ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες του cyclades24.gr, κινδυνεύουν σπίτια αυτή την ώρα, ενώ στο νησί πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Το δεύτερο μήνυμα καλεί τους κατοίκους που βρίσκονται στις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι Σερίφου να απομακρυνθούν προς την Χώρα Σερίφου μέσω Κουταλά.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Κωνσταντίνο Ρεβίνθη  το μέτωπο είναι αρκετά μεγάλο. «Ότι δυνάμεις έχουμε στο νησί έχουν πάει στο μέτωπο. Οι συνθήκες είναι δύσκολες λόγω των θυελλωδών ανέμων. Για να την βλέπω εγώ από το δημαρχείο αυτή τη στιγμή πάει να πει ότι η κατάσταση είναι μη ελεγχόμενη», σημειώνει ο δήμαρχος στη δήλωσή του.

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Δίδυμες πέτυχαν την ίδια ακριβώς βαθμολογία και του χρόνου δίνουν Πανελλήνιες και οι... δίδυμοι αδελφοί τους

Η βαθιά σύνδεση που έχουν τα δίδυμα σε όλη τη ζωή τους στην περίπτωση της Αγγελικής και της Αδαμαντίας έφτασε ακόμη και στη βαθμολογία στις Πανελλαδικές. Οι αδελφές Θεοδωροπούλο...

Πάνω από 515.000 δηλώσεις για ακαθάριστα οικόπεδα – Έχουν κατατεθεί 3.804 καταγγελίες

Σχετικά με τον καθαρισμό οικοπέδων και τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας,...

Φόρτωση άρθρων...