Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Μεγάλη φωτιά στον Πλατανίτη Ναυπακτίας - Εκκενώσεις οικισμών

Η πυρκαγιά καίει κοντά σε σπίτια. «Πολύ δυνατό το μέτωπο», είπε ο δήμαρχος Ναυπακτίας.

Ελλάδα

Μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα στον Πλατανίτη Ναυπακτίας, μεταξύ Αντιρρίου και Ναυπάκτου. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί για την κατάσβεση, με τις φλόγες να καίνε κοντά σε οικισμό. 

Συνολικά, επιχειρούν 75 πυροσβέστες, με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρου, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις 9 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. 

Γύρω στις 16:30 εστάλησαν δύο μηνύματα από το «112» για εκκένωση οικισμών. 

Αρχικά, για τον Άνω Πλατανίτη, όπου ζητήθηκε απομάκρυνση προς Ναύπακτο και στη συνέχεια  για Μολύκρειο και Φραγκέικα, όπου ζητήθηκε απομάκρυνση προς Αντίρριο.

«Πολύ δυνατό το μέτωπο»

«Το μέτωπο της φωτιάς στον Πλατανίτη, που βρίσκεται ανάμεσα στο Αντίρριο και την Ναύπακτο, είναι πολύ δυνατό, ενώ οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επιχειρούν συνεχώς σε όλη την έκτασή του, ώστε να το περιορίσουν», ανέφερε, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας.

Όπως πρόσθεσε, «δυστυχώς οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί, ενώ εκκενώθηκαν προληπτικά όλες οι γύρω από την φωτιά κοινότητες».
Ακόμη, ο δήμαρχος Ναυπακτίας είπε ότι «οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν καταφέρει, τουλάχιστον μέχρι τώρα, να επέμβουν σωτήρια, προκειμένου να μην κινδυνεύσουν σπίτια», συμπληρώνοντας ότι «από την ενημέρωση που έχω, υπάρχουν μεγάλες ζημιές σε γεωργικές εκτάσεις».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ευλογιά πιθήκων: Έξι εμβολιαστικά κέντρα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της νόσου

Έξι εμβολιαστικά κέντρα έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα για την ευρύτερη γεωγραφική κάλυψη των αναγκών εμβολιασμού έναντι της νόσου Mpox. Ο εμβολιασμός έναντι του ιού mpox δεν αφ...

Φόρτωση άρθρων...