Με αρκετή συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες το 12ο Αthens Pride, παρουσία και γνωστών προσωπικοτήτων της πολιτικής σκηνής.

Ο πρόεδρος του πολιτικού συνδυασμού το «Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης έδωσε το παρών (το Ποτάμι είχε περίπτερο), το ίδιο και η Περιφεριάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ενώ στο φεστιβάλ βρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Το σύνθημα για την έναρξη της παρέλασης έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων όπου από την εξέδρα που στήθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος ανακοίνωσε στους διοργανωτές του φεστιβάλ ότι του χρόνου οι εκδηλώσεις του Athena pride θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία του Συντάγματος.

Μια ομάδα 20 ατόμων με τύμπανα στα χέρια αλλά και δεκάδες άτομα κρατώντας την πολύχρωμη σημαία της ομοφυλοφιλικής κοινότητας τοποθετήθηκε στην κορυφή της παρέλασης.

Οι συμμετέχοντες άρχισαν να κινούνται στο ρυθμό των κρουστών και να βαδίζουν στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας όπου οι διαγραμμίσεις τους είχαν βαφτεί με τα χρώματα του ουρανίου τόξου.

Φυσικά δεν έλειψαν και οι αποκαλυπτικές και οι εξτρίμ εμφανίσεις από άτομα και των δυο φύλων. Στο μέσο της παρέλασης τοποθετήθηκε ένα άρμα πάνω στο οποίο υπήρχαν άτομα και των δυο φύλων τα οποία λικνίζονταν συνεχώς στους ρυθμούς της δυνατής μουσικής.

Μετά την παρέλαση ακολούθησε πάρτι στην Πλατεία Κλαυθμώνος το οποίο τελείωσε τις πρωινές ώρες της Κυριακής.