Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Δύο τα μέτωπα της φωτιάς στην Πεντέλη — Εκκενώνεται το Ντράφι - Μήνυμα 112, εντολή εκκένωσης προς Παλλήνη ( Συνεχής ενημέρωση)

Στις αυλές των σπιτιών οι φλόγες - Πνέουν άνεμοι άνω των 9 μποφόρ

Ελλάδα

Δύο είναι τα μέτωπα της μεγάλης φωτιάς στην Πεντέλη που ξέσπασε στις 5:20 το απόγευμα της Τρίτης 19/7. Το ένα μέτωπο κινείται αργά προς το βουνό και το δεύτερο, το δύσκολο μέτωπο, κινείται νότια προς Ντάφι – Νέα Πεντέλη. Αυτήν την ώρα εκκενώνεται το Ντράφι προς Παλλήνη.

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στο Ντράφι να εκκενώσουν τώρα προς Παλλήνη, λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Ντράφι, εκκενώστε τώρα προς Παλλήνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις, καθώς αυτή την ώρα επιχειρούν 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα, 28 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 3 υδροφόρα και 1 αναγνωριστικό, καθώς και 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί ως συντονιστικό.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας σε μερικούς δρόμους της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, η διακοπή κυκλοφορίας λόγω της φωτιάς στην Πεντέλη αφορά τους παρακάτω δρόμους:

Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του Νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση «Άγιος Πέτρος».

Οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Στα 500 μέτρα από τα πρώτα σπίτια στο Ντράφι βρίσκεται η πυρκαγιά, η οποία ξεκίνησε από το Νταού Πεντέλης και έχει προκαλέσει την τεράστια κινητοποίηση της πυροσβεστική.

Την είδηση αυτή μετάδωσε η ΕΡΤ, με την πυροσβεστική ωστόσο να διευκρινίζει πως, αυτή τη στιγμή, δεν απειλούνται κατοικίες.

Αυτή τη στιγμή στην Πεντέλη, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής αυτή την ώρα έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα: ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο (το δύσκολο μέτωπο) που κινείται νότια προς Ντράφι – Νέα Πεντέλη.

Μάλιστα, λόγω της πυρκαγιάς έχει δοθεί εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως τη θέση Άγιος Πέτρος και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Για μία «δύσκολη φωτιά στο Νταού Πεντέλης» μίλησε στην ΕΡΤ, ο Γιάννης Αρτοποιός, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής. 

Όπως είπε: «Η πυρκαγιά ξέσπασε στο Νταού Πεντέλης και κινείται ανατολικά προς την περιοχή του Ντραφίου. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο σημείο με πάρα πολύ μεγάλη εναέρια δύναμη 11 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό» και συνέχισε: «Κατάσβεση κάνουν 78 πυροσβέστες με 5 πεζοπόρα τμήματα, 22 οχήματα και η δύναμη των Ρουμάνων πυροσβεστών με 28 πυροσβέστες, 3 υδροφόρα οχήματα κι ένα αναγνωριστικό. Είναι μία δύσκολη πυρκαγιά και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να την ελέγξουμε».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...