Άλλη μια «ορφανή» μίνι χασισοφυτεία που ήταν καλά κρυμμένη στον εκχερσωμένο χώρο μιας αγροτικής περιοχής κοντά στην κοινότητα Πύργος του Δήμου Τριφυλίας εντόπισε το ελικόπτερο της Αστυνομίας και ο πιλότος την υπέδειξε στους αστυνομικούς που έφτασαν αμέσως στον εκχερσωμένο χώρο.

Η φυτεία αποτελείτο από έξι δενδρύλλια κάνναβης ύψους δύο μέτρων, τα οποία τέθηκαν υπό διακριτική επιτήρηση από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας. Όμως, ο καλλιεργητής δεν εμφανίστηκε κι έτσι τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, όπως και ο εξοπλισμός με σωλήνες που τα τροφοδοτούσαν με νερό από κεντρικό αγωγό άρδευσης της περιοχής.

Παππούς χασισοκαλλιεργητής

Αξιοποιώντας πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών συνέλαβαν έναν 85χρονο Έλληνα ο οποίος διαπιστώθηκε ότι καλλιεργούσε τέσσερα δενδρύλλια κάνναβης στο σπίτι του στην περιοχή Άνω Λαψίστα των Ιωαννίνων, όπου κατασχέθηκε και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. Ο ηλικιωμένος, που καλλιεργούσε τα χασισόδεντρα για προσωπική του χρήση, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, του ασκήθηκε δίωξη για καλλιέργεια ναρκωτικών και αφέθηκε ελεύθερος.