Την Τρίτη 12 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Wharton Club of Greece, κατά την οποία παρουσιάστηκε ανασκόπηση των δράσεων του Συλλόγου ενώ ταυτόχρονα, κατόπιν απόφασης του Προέδρου του Club, κυρίου Κρίστιαν Χατζημηνά, να αποχωρήσει από τη θέση του, διενεργήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος Δ.Σ. | EUROLIFE ERB Insurance Group Holding

Ίων Τσάκωνας, Αντιπρόεδρος/Web Master Δ.Σ. | PJ Tech Catalyst Τράπεζας Πειραιώς

Μαριάννα Πολιτοπούλου, Γραμματέας Δ.Σ. | NN Hellas

Πέτρος Παπαθανασίου, Ταμίας Δ.Σ. | BETA SECURITIES S.A.

Κρίστιαν Χατζημηνάς, Επίτιμος Πρόεδρος, Μέλος Δ.Σ. | EFA Group of Companies

Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Μέλος Δ.Σ. | Εθνική Τράπεζα Ελλάδας

Γιάννης Λαμπαδιάρης, Μέλος Δ.Σ. | ΜΕΤΡΟΝ Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης

Χρήστος Γκόρτζος, Μέλος Δ.Σ. | Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Θωμάς Σκαπέρδας, Μέλος Δ.Σ. | LAMDA Hellix

Ο επερχόμενος Πρόεδρος και νυν επίτιμος Πρόεδρος, κος Χατζημηνάς, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη γενικότερη πορεία του Wharton Club of Greece και κυρίως διότι κατόρθωσε να εισάγει και να προάγει, ήδη από το 2004, τον όρο «Εξωστρέφεια» στην ελληνική πραγματικότητα. Μέσα από εκδηλώσεις και δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με Συλλόγους Αποφοίτων και από άλλα διακεκριμένα αμερικάνικα και ευρωπαϊκά πανεπιστήμια αλλά και με την Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ), ο όρος Εξωστρέφεια προβλήθηκε, το 2004, ως το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και από έναν πιο θεωρητικό και «εξωτικό» ίσως όρο τότε, αναδεικνύεται σήμερα σε μια αναγκαιότητα και σε παράγοντα επιβίωσης και διεξόδου από την ελληνική οικονομική κρίση.

 

Σχετικά με το Wharton Business School and the Wharton Alumni Club of Greece

 

Το Wharton School ιδρύθηκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια το 1881 ως η πρώτη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων σε πανεπιστήμιο. Όλα αυτά τα χρόνια, κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων σχολών διοίκησης επιχειρήσεων στον κόσμο, και σταθερά μεταξύ των κορυφαίων 5. Οι απόφοιτοι του Wharton είναι ενεργοί επιχειρηματίες και διατηρούν την επαφή τους με τη Σχολή μέσα από το μεγαλύτερο δίκτυο αποφοίτων στον κόσμο, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 92.000 αποφοίτους, που διαμορφώνουν την επιχειρηματική πρακτική και αυξάνουν τον αντίκτυπο μέσω των πόρων αυτής της συνδεδεμένης, ποικιλόμορφης κοινότητας.

 

Το Wharton Alumni Club of Greece ιδρύθηκε στην Αθήνα το 2003. Ο Σύλλογος διατηρεί στενούς δεσμούς με το Wharton School της Πενσυλβάνια και υποστηρίζει το εκπαιδευτικό έργο του. Είναι σημαντικό ότι αποτελεί έναν ένθερμο υποστηρικτή της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε μια ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένη οικονομία και στο παρελθόν έχει οργανώσει εκδηλώσεις υψηλού προφίλ για να υποστηρίξει την επιχειρηματική δραστηριότητα πέραν των συνόρων καθώς η εξωστρέφεια αποτελεί πάγιο προσανατολισμό του Συλλόγου. Το Wharton Alumni Club of Greece διατηρεί άριστους δεσμούς με τους αντίστοιχους συλλόγους αποφοίτων και άλλων διακεκριμένων αμερικανικών και ευρωπαϊκών πανεπιστημίων με τους οποίους έχει συνεργαστεί σε ποικίλες εκδηλώσεις.