Κυριακή
22 Σεπτεμβρίου 2024

Μετά τον ΕΝΦΙΑ υπόσχεται νέο φόρο ο Αλεξιάδης

Ελλάδα

Για τον ΕΝΦΙΑ και το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα γενικότερα μίλησε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

«Το 92% των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ ή θα πληρώσουν λιγότερα ή το ίδιο με πέρυσι, ή καθόλου. Παρά την παραπληροφόρηση που ακόμη και χτες συνεχίσθηκε, εμείς πετύχαμε να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα», τόνισε αρχικά.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Αλεξιάδης υπογράμμισε πως «το φορολογικό μας σύστημα δεν είναι δίκαιο κι αναλογικό, αυτό είναι δεδομένο».

Και πρόσθεσε: «Αλλά δεν γίνονται όλα μαζί. Προσπαθούμε να το αλλάξουμε, κοιτάμε να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν, δεν το υπερασπιζόμαστε, προσπαθούμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα το καταστήσουν δίκαιο κι αποτελεσματικό. Κι ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί κάποτε, θα πρέπει να έχουμε έναν φόρο πιο δίκαιο και πιο αναλογικό».

Tέλος, ξεκαθάρισε ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει λύσεις και για όσους έχουν μεγάλη περιουσία, αλλά δυσκολεύονται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο: Αυτοί οι δρόμοι θα είναι απροσπέλαστοι στο κέντρο της Αθήνας

Διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων θα πραγματοποιηθούν έως τις 22.00 στις παρακάτω οδούς στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της διεξαγωγής...

Μενδώνη στη Σύνοδο G7 Υπουργών Πολιτισμού: Η Ελλάδα έτοιμη να μοιραστεί τις καλές πρακτικές και την εμπειρία της

H Ελλάδα είχε την ιδιαίτερη τιμή να κληθεί, για πρώτη φορά, σε Σύνοδο των G7 των Υπουργών Πολιτισμού- (Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ιταλία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμα...

Τσιάρας: «Στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια των αγροτών»

Στο Υπουργικό Συμβούλιο που θα γίνει στο τέλος του μηνός η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια στον αγροτικό τομέα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσι...

Φόρτωση άρθρων...