Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Μετανάστες διασώθηκαν νότια της Γαύδου – Μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα Χανίων

Ελλάδα

Επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί όταν εντοπίστηκε πλοιάριο με 52 μετανάστες ανοικτά της Γαύδου. Το πλοιάριο εντοπίστηκε στις 5:30 οπότε και ενημερώθηκε το Λιμενικό.

Φορτηγό πλοίο, με σημαία Παναμά, βρισκόταν στο σημείο και συγκεκριμένα 63 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου με τους ναυτικούς του να προσεγγίζουν το πλοιάριο και να μεταβιβάζουν τους μετανάστες, ανάμεσα στους οποίους και παιδιά, στο φορτηγό πλοίο.

Αυτή την ώρα γίνεται η μεταφορά τους στο λιμάνι της Παλαιόχωρας δυτικά των Χανίων, όπου και θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες σχετικά με την παροχή των αναγκαίων για τη διατροφή και ασφάλεια τους, καθώς και η ολιγοήμερη φιλοξενία τους μέχρι τη μεταφορά τους στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αγρίνιο: Ρομά συνελήφθη επειδή έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή

Στη σύλληψη ενός 15χρονου Ρομά και της μητέρας του προχώρησαν αστυνομικοί στο Αγρίνιο καθώς ο ανήλικος μαζί με άλλα άτομα έκανε κατάληψη στο 3ο Γυμνάσιο της πόλης. Σύμφωνα με πλ...

Ιταλία: Τουρίστρια χτυπήθηκε από άγαλμα στο κεφάλι και πέθανε – Ερευνάται αν το έριξαν παιδιά (βίντεο)

Ανατριχίλα προκαλεί το βίντεο που καταγράφει τη στιγμή που ένα άγαλμα πέφτει και χτυπάει στο κεφάλι την 30χρονη Κιάρα Τζακόνις, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό της, ενώ περπατ...

Φόρτωση άρθρων...