Πέμπτη
10 Οκτωβρίου 2024

Μπορεί να δούμε τυφώνες στη Μεσόγειο;

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας αναλύει πέντε απορίες για τους τυφώνες.

Ελλάδα

Με αφορμή τον τυφώνα «Milton» στη Φλόριντα των ΗΠΑ, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, απαντά αν μπορεί να δούμε τυφώνες στη Μεσόγειο.
Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας αναφέρει πως δεν μπορεί να δημιουργηθούν τυφώνες στη Μεσόγειο, ενώ απαντά και σε άλλα ερωτήματα για τον τυφώνα «Milton».

Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια στο Facebook:

«Με αφορμή τον “Milton”…

Μπορεί στη Μεσόγειο να δημιουργηθούν Τυφώνες ;OXI.

Τα 5 μέτρα νερού στις παράκτιες περιοχές της Φλόριντα αναφέρονταν σε βροχόπτωση.” ΟΧΙ. Σε μεταφορά της θάλασσας εξαιτίας των ανέμων.

Τελικά, ήταν τόσο ισχυρός όσο έδειχνε η πρόβλεψη; ΟΧΙ. Στις δυτικές όχθες της Φλόριντα υποβαθμίστηκε 1 κατηγορία. (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2).

Η κλιματική κρίση επηρέασε το φαινόμενο; ΝΑΙ. Ο πιο ζεστός κόλπος του Μεξικού εξαιτίας των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών τροφοδότησε με περισσότερους υδρατμούς το σύστημα και το δυνάμωσε.

Ο κυκλώνα και ο τυφώνας είναι το ίδιο; ΝΑΙ. Η ονομασία έχει να κάνει με την περιοχή που εκδηλώνονται».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέθανε ο ηθοποιός Λευτέρης Παπαμιχαήλ

Ο ηθοποιός Λευτέρης Παπαμιχαήλ έφυγε από τη ζωή με την είδηση να σκορπά θλίψη στους φίλους και στους συναδέλφους του. Ο ηθοποιός Μιχάλης Οικονόμου με μια ανάρτηση στον προσωπικό...

Έρχονται 1.000 κάμερες στους δρόμους της Αθήνας

Σύσκεψη έγινε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη λειτουργία 1.000 καμερών ελέγχου της κυκλοφορίας, αλλά και για τον νέο ΚΟΚ, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τους επόμενους μ...

Φόρτωση άρθρων...