Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Ναυάγιο στην Πύλο: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες - Τα σενάρια για τη βύθιση

Ελλάδα

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για επιζώντες στη θαλάσσια περιοχή της Πύλου καθώς τις τελευταίες 24 ώρες δεν έχει βρεθεί ούτε ένας ζωντανός.

Οι ολονύχτιες έρευνες του λιμενικού απέβησαν άκαρπες ενώ τα σωστικά συνεργεία ανέσυραν από τη θάλασσα μόνο πτώματα.

Την ίδια στιγμή ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων παραμένει ακόμη άγνωστος. Σύμφωνα ωστόσο με το λιμενικό υπάρχουν εκτιμήσεις που αναφέρουν ότι οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 568 ανθρώπους.

Οι μαρτυρίες των επιζώντων κάνουν λόγο για 500 έως 700 άτομα μέσα στο σκάφος που βυθίστηκε – μεταξύ των οποίων δεκάδες γυναίκες και παιδιά.

Τα σωστικά συνεργεία πλέον φοβούνται ότι το αλιευτικό παρέσυρε μαζί του στον βυθό εκατοντάδες μετανάστες που βρισκόταν κλειδωμένοι στα αμπάρια του.

Όλη τη νύχτα συνεχίζονταν οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων στη θαλάσσια περιοχή της Πύλου στις οποίες συμμετείχαν μία φρεγάτα και 9 παραπλέοντα σκάφη τα οποία «χτένιζαν» την περιοχή.

Ωστόσο δε βρέθηκε ούτε ζωντανός ούτε νεκρός μετανάστης. Οι καιρικές συνθήκες ήταν πιο δύσκολες σε σχέση με το προηγούμενο βράδυ.

Όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες λιγοστεύουν για επιζώντες, αφού το ναυάγιο έγινε στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου και είναι πολλές οι μαρτυρίες που αναφέρουν πως πολλούς πιθανότατα το σκάφος τους πήρε μαζί του στον βυθό.

Τα σενάρια για τη βύθιση του πλοίου

Τα σενάρια που εξετάζει το Λιμενικό για τη βύθιση του αλιευτικού είναι δύο. Το πρώτο αναφέρει πως σταμάτησε η μηχανή και προκλήθηκε πανικός μεταξύ των μεταναστών και το δεύτερο είναι να υπήρξε κάποια διαμάχη. Και στις δύο περιπτώσεις η μαζική μετακίνηση των ατόμων πάνω στο αλιευτικό θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλίση και ανατροπή.

H εφημερίδα La Repubblica υποστηρίζει ότι υπήρχε μεγάλη ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, με τους δουλέμπορους να χρησιμοποιούν και βία εναντίον των μεταναστών, οι οποίοι επεδίωξαν να λάβουν βοήθεια, σηκώνοντας και τα χέρια τους στη θέα των ελικοπτέρων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: 67χρονη βρέθηκε νεκρή στη θάλασσα - Είχε χάσει τα δύο παιδιά της σε τροχαίο

Oικογενειακό δράμα φαίνεται να κρύβεται πίσω από την τραγωδία με μια 67χρονη γυναίκα, που εκτυλίχτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Πάτρα, στον μόλο της Αγίου Νικολάου. Η άτυχη γ...

Φωτιά στη Σάμο (Videos)

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε καλαμιές στο Ποτοκάκι της Σάμου. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεση της φωτιάς...

Χαλκιδική: Πόρισμα-καταπέλτης του πραγματογνώμονα για τον θάνατο του 19χρονου στο λούνα παρκ

Καταπέλτης είναι το πόρισμα του πραγματογνώμονα για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική. Στην έκθεση που συνέταξε ο πραγματογνώμονας για το δυστύχημα στο λούνα παρκ...

Φόρτωση άρθρων...