Την έντονη αντίδραση των σχολαρχών αλλά και της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης για τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία.

Για ισοπέδωση κάθε ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος στην ιδιωτική εκπαίδευση λόγω ιδεοληψίας κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Σχολείων ενώ ο συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Ν.Δ., Θέοδωρος Φορτσάκης σημείωνει ότι ο κ. Φίλης μετά τη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης προχωρά και στη διάλυση της ιδιωτικής.

«Η ρύθμιση υποταγής της ιδιωτικής εκπαίδευσης στον κ. Φίλη πρέπει να αποσυρθεί αμέσως» αναφέρει σε δήλωσή του και προσθέτει: «όπως το συνηθίζει ο κ. Φίλης, κατέθεσε αιφνιδιαστικά στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για τα ιδιωτικά σχολεία με μόνο στόχο να ελέγξει ο ίδιος τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των ιδιωτικών σχολείων και τις εργασιακές σχέσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αντί να εργαστεί για να διορθώσει τα χάλια των δημόσιων σχολείων, που η ίδια έχει προκαλέσει, θέτει ως προτεραιότητά της πλέον και τη διάλυση των ιδιωτικών σχολείων.

Ο σκοπός τους είναι ένας και άσχετος με την εκπαίδευση: Η ικανοποίηση ενός συγκεκριμένου κομματικού ακροατηρίου, που απεχθάνεται την ιδιωτική πρωτοβουλία, την αξιοκρατία και την αξιολόγηση. Η ρύθμιση υποταγής της ιδιωτικής εκπαίδευσης στον κ. Φίλη πρέπει να αποσυρθεί αμέσως».