Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Νέα ασφαλιστικά μέτρα των καναλιών κατά του νόμου Παππά

Ελλάδα

Σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ), συζητήθηκαν, επί πέντε ώρες, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Mega Channel, Antenna και Skai κατά της προκήρυξης (1/2016) του διαγωνισμού που αφορά στη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Οι δυο πλευρές έχουν προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή για να καταθέσουν υπομνήματα και η απόφαση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Στη συζήτηση προήδρευσε ο πρόεδρος του ΣτΕ, Νικ. Σακελλαρίου, εισηγητής ήταν ο Γ. Παπαγεωργίου, ενώ παραβρέθηκε και διατύπωσε τις απόψεις του ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας, Ελευθέριος Κρέτσος.
Τους τηλεοπτικούς σταθμούς εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Κων. Γιαννόπουλος και Αν. Κωνσταντινίδης (Mega), Γ. Δελλής (Ant1) και για τον Skai, Σπ. Φλογαϊτης, Γλυκερία Σιούτη, Ηλ. Θεοδωράτος και Κων. Φιλιππόπουλος.

Το ελληνικό Δημόσιο εκπροσώπησαν από το ΝΣΚ ο Ευστράτιος Συνοίκης και η Αλεξάνδρα Δημητρακοπούλου και οι δικηγόροι Ιωάννης Δρόσος και Ιωάννης Μαντζουράνης.

Ήδη, έχει απορριφθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel, με την οποία προέβαλλε νομικές αντιρρήσεις για την τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων αδειών (3 εκατ. ευρώ η καθεμία). Ανάλογες αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων έχουν υποβάλει και οι Αlpha, Star Channel και Έψιλον.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...