Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Νέα δικογραφία για τον Γιάννο Παπαντωνίου στάλθηκε στη Βουλή

Ελλάδα

Το δρόμο προς την Βουλή έχει πάρει μια ακόμη δικογραφία για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του για τη σύμβαση σχετικά με την σύμβαση εκσυγχρονισμού μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ραίκου δόθηκε παραγγελία να ασκηθεί ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις κατά 11 ατόμων σχετικά με την εν λόγω σύμβαση.

Η ποινική δίωξη θα ασκηθεί σε βάρος του πρώην Γενικού Γραμματέα Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Σπυρίδωνα Τραυλού και ακόμη σε βάρος 10 μελών της επιτροπής διαπραγματεύσεων, για απιστία περί την υπηρεσία με τις επιβαρυντικές διατάξεις, καθώς η ζημιά που προκλήθηκε υπερβαίνει το ποσό των 150.000 ευρώ (κακούργημα).

Η ζημιά που προκληθεί στην περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου εκτιμάται ότι ανέρχεται άνω των 30 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, η δίωξη αφορά τη σύμβαση 010Β/03/6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού. Η σύμβαση υπογράφηκε (6.2.2003) μεταξύ της εταιρείας Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. ως κύριου αναδόχου (και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND B.V.) και του υπουργείου Εθνική Άμυνας.

Παράλληλα, αντίγραφο της δικογραφίας διαβιβάσθηκε στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου, υπουργού Εθνικής Άμυνας κατά το χρόνο υπογραφής της σύμβασης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φλωρίδης για τις δολιοφθορές στις γραμμές του ΟΣΕ: «Οι δράστες θα πάνε μέσα για κακούργημα»

Για τις νέες δημοσκοπήσεις και τα ποσοστά της ΝΔ μίλησε σήμερα καλεσμένος στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης. «Θα είμαστε εκτός πραγματικότητας εάν δεν αναγνωρίσ...

Διάρρηξη και στο υπουργείο Οικονομικών – Άρπαξαν τρεις οθόνες υπολογιστών και μια... καφετιέρα

Μετά τις διαρρήξεις στα γραφεία του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και του υπουργείου Εργασίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα Παρασκευή (20/9) διάρρηξη έγινε και στο υπου...

Φόρτωση άρθρων...