Σφράγισμα 48 ωρών επέβαλε, σύμφωνες με πληροφορίες, κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε κοσμικό μπαρ στην πόλη της Κέρκυρας. Το κλιμάκιο έκανε αιφνιδιαστική έφοδο στις 2 και μισή μετά τα μεσάνυχτα και παρέμεινε εκεί παριστάνοντας οι ελεγκτές τους πελάτες μέχρι τις 4 και μισή.

Όπως διαπιστώθηκε μέσα σε δυόμιση ώρες το μπαρ δεν είχε κόψει αποδείξεις σε 45 ισάριθμους πελάτες.

Παρά το «σαφάρι» των ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Εσόδων και των εφοριακών αρκετοί επιτηδευματίες και καταστηματάρχες παραμένουν αμετανόητοι αρνούμενοι να εκδώσουν αποδείξεις στους πελάτες τους.

Στη Σαντορίνη σφραγίστηκε για 48 ώρες ένα κοσμηματοπωλείο καθώς οι ελεγκτές παριστάνοντας τους πελάτες διαπίστωσαν ότι σε τουρίστα που αγόρασε κόσμημα αξίας 4.300 ευρώ με την πιστωτική του κάρτα δεν του έδωσαν ,ως όφειλαν, απόδειξη.

Στη Μύκονο συνελήφθη από εφοριακούς της ΔΟΥ Σύρου και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο υπεύθυνος εστιατορίου στο οποίο το POS ήταν συνδεδεμένο με τράπεζα του εξωτερικού ώστε να παρακάμπτονται τα capital controls, ενώ κατασχέθηκε ο εξοπλισμός.

Υπενθυμίζεται πως μπήκε λουκέτο 48 ωρών σε παραλιακό μπαρ στην Χρυσή Αμμουδιά στην Θάσο, καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί αριθμός αποδείξεων.

Ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε πάρκινγκ στην Καλλιθέα Χαλκιδικής,διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 75 αποδείξεις με αποτέλεσμα η επιχείρηση να σφραγιστεί για 48 ώρες.