Τετάρτη
03 Ιουλίου 2024

Παραδόθηκε ο Απόστολος Λύτρας μετά το ένταλμα σύλληψης

Στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης εμφανίστηκε ο Απόστολος Λύτρας, μετά το ένταλμα σύλληψής του από τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές, που έκριναν ότι έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. Ο γνωστός ποινικολόγος παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές.

Ο Απόστολος Λύτρας θα οδηγηθεί αύριο, Πέμπτη, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ποινικολόγος θα μεταφερθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Φιλαδέλφειας, όπου θα κρατηθεί το βράδυ και αύριο θα οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα. Μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές.

Ο ποινικολόγος, φτάνοντας στο τμήμα, δήλωσε εκ νέου μετανιωμένος για την πράξη του και ανέφερε ότι μόλις ενημερώθηκε για το ένταλμα σύλληψης παραδόθηκε, ενώ αρνείται ότι έστειλε απειλητικό μήνυμα. Ο δικηγόρος βρισκόταν σε σπίτι συγγενικού του προσώπου στα Βόρεια Προάστια. 

Σύμφωνα με την εκδοχή του, η μεγάλη του κόρη, που διατηρεί καλές σχέσεις με τη σύζυγό του Σοφία Πολυζωγοπούλου, έλαβε την πρωτοβουλία να μεταβεί μαζί με την πρώην σύζυγο και τον δικηγόρο του στο σπίτι στο Γέρακα, για να πάρει ρούχα, καθώς ο ίδιος δεν είχε. Η μεγάλη του κόρη χρειαζόταν και χρήματα, καθώς η αδερφή της έπρεπε να ταξιδέψει στην Κύπρο. Ο ίδιος αρνείται ότι είχε την οποιαδήποτε σχέση με την επίσκεψη. 

«Θα πληρώσω για το λάθος μου αλλά νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά φτάνουμε στην υπερβολή. Είναι δεδομένο ότι φταίω. Μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω», είπε πριν μπει στο αστυνομικό τμήμα για να παραδοθεί ο Απόστολος Λύτρας.

Ο δικηγόρος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους από ανακρίτρια και εισαγγελέα, μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου. 

Το ένταλμα σύλληψης για τον Απόστολο Λύτρα

Στην έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα προχώρησαν νωρίτερα οι δικαστικές Αρχές μετά την παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί, όταν απολογήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ο γνωστός ποινικολόγος θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Ο Απόστολος Λύτρας υποστήριξε στην απολογία του στην ανακρίτρια ότι κατάφερε στη σύζυγό του 2-3 χτυπήματα, χωρίς να έχει πρόθεση να της προκαλέσει την οποιαδήποτε βλάβη. 

Μέσα από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, έρχονται στο φως νέα δεδομένα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα ο άγριος ξυλοδαρμός της δικηγόρου από τον κατηγορούμενο ποινικολόγο, αλλά και για την επίσκεψη που η 37χρονη γυναίκα δέχθηκε στο σπίτι του στον Γέρακα από την πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα και δύο ακόμη πρόσωπα.

Όπως αναφέρει η Σοφία Πολυζωγοπούλου, από το σοκ που υπέστη από την ανεπιθύμητη για εκείνη επίσκεψη λιποθύμησε -γεγονός που επιβεβαιώνει με την κατάθεσή του και ο αστυνομικός που βρισκόταν για την ασφάλεια της στην οικία της. Ακόμη, η δικηγόρος στη μήνυσή της αναφέρει ότι δέχθηκε γραπτά μηνύματα από τον Απόστολο Λύτρα, ο οποίος της έγραφε ότι προσπαθούν τα παιδιά του να μιλήσουν μαζί της «και να έρθουν στο σπίτι να πάρουν λεφτά». Ακόμα, υποστηρίζει πως τόσο η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου όσο και ο συνεργάτης του δικηγόρος που την επισκέφθηκαν στο σπίτι της στο Γέρακα «ενεργούσαν ως όργανά του».

Η απολογία του Λύτρα: «Τη χτύπησα χωρίς πρόθεση να της προκαλέσω βλάβη»

Στην απολογία του ο Απόστολος Λύτρας παραδέχθηκε την πράξη του και ζήτησε συγγνώμη, αλλά ισχυρίστηκε πως δεν ήθελε να προκαλέσει την οποιαδήποτε βλάβη στη σύζυγο του.

«Το Σάββατο το βράδυ μεταβήκαμε σε εστιατόριο στην Βουλιαγμένη μαζί με παρέα. Σε όλη τη διαδρομή ήμασταν μια χαρά και συζητούσαμε για οικογενειακά θέματα. Στο εστιατόριο όπως σηκώθηκα να πάω προς το μέρος της είδα ότι έστελνε κάπου μηνύματα. Της πήρα το κινητό και της ζήτησα να μου δώσει τον κωδικό, για να μάθω πού έστελνε τα μηνύματα αυτά, γιατί ζήλεψα. Μου αρνήθηκε και της ζήτησα να φύγουμε», είπε ο κατηγορούμενος.

Παράλληλα, ο γνωστός ποινικολόγος περιέγραψε τι έγινε όταν μπήκαν στο αμάξι. «Όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο, αρχίσαμε να λογομαχούμε και καθόσον οδηγούσα, με το δεξί μου χέρι τη χτύπησα προφανώς στο πρόσωπο, χωρίς να γνωρίζω το σημείο και χωρίς να έχω την παραμικρή πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη», ανέφερε στην απολογία του.

Λύτρας: «Δεν είχα πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη»

Όπως όμως ομολόγησε, τα χτυπήματα συνέχισαν. «Λίγα μέτρα πιο κάτω είχε ένα άνοιγμα ο δρόμος, όπου σταμάτησα να συζητήσουμε. Πίσω ήρθε ένα άλλο αυτοκίνητο και έτσι συνέχισα να οδηγώ, ενώ συνεχιζόταν ο λεκτικός διαπληκτισμός. Τη χτύπησα με το δεξί μου χέρι από τη θέση του οδηγού κι αυτή στη θέση του συνοδηγού, χωρίς να έχω πρόθεση να της προκαλέσω την οποιαδήποτε βλάβη. Και ίδια γνωρίζει ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση. Πήγαμε προς το σπίτι και είπαμε και οι δυο να πάμε σε νοσοκομείο προληπτικά», ανέφερε ο ποινικολόγος στην απολογία του επίσης.

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε στη συνέχεια πως υπήρχε «μεγάλη ένταση» και ισχυρίζεται πως με δική του πρωτοβουλία πήγαν στην Ευρωκλινική. «Όταν φύγαμε από το σπίτι μου είπε «δεν πρόκειται να πω τίποτα για το τι έγινε» και εγώ της είπα θα αναλάβω την ευθύνη. Όταν φτάσαμε στην Ευρωκλινική, η σύζυγος μου στο δωμάτιο που βρισκόταν και ήμουν μαζί της μου είπε να πούμε ότι έπεσα από τη σκάλα. Μάλιστα πρώτα κατέθεσε η σύζυγος μου και εγώ μετά από δυόμιση ώρες περίπου. Σ’ αυτό το διάστημα μου είπε στο τηλέφωνο ότι κατέθεσε ότι έπεσε από τις σκάλες και ότι εγώ δεν ήμουν παρών», είπε, απολογούμενος στην ανακρίτρια.

Ακόμα, ο κατηγορούμενος ανέφερε πως «το χτύπημα στο πρόσωπο της συζύγου μου ουσιαστικά έγινε από το τέντωμα του δεξιού μου χεριού ενστικτωδώς και παρορμητικά, γιατί βρισκόμαστε σε απόσταση 40 εκατοστών περίπου. Υπολογίζω ότι τα χτυπήματα με το δεξί μου χέρι ήταν δύο ή τρία».

Ο κατηγορούμενος και κατέληξε πως ενημερώθηκε για την αλλαγή της κατάθεσης της από την ίδια την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα. «Μου ανέφερε δύο λόγους. Πρώτον ότι στο διαδίκτυο γράφουν παντού ότι «με καλύπτει» και δεύτερον μου ανέφερε ότι το κάνει για τις τρεις κόρες μας», είπε στην απολογία του.

Θέμης Σοφός: Η Σοφία Πολυζωγοπούλου δέχτηκε 30 μπουνιές μέσα στο αυτοκίνητο από τον Απόστολο Λύτρα

«Ανέλαβα την εκπροσώπηση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, μίας συναδέλφου άξιας, μάχιμης δικηγόρου, μητέρας και πλέον κακοποιημένης, δυστυχώς, με τραυματισμό βαρύτατο από τον οποίο προσπαθεί να αναρρώσει και σωματικά και ψυχολογικά. Λυπάμαι πολύ για ότ,ι έχει συμβεί. Προσβάλει όλο τον νομικό κόσμο», τόνισε ο Θέμης Σοφός, δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, αναφέροντας πως η συμπεριφορά του Απόστολου Λύτρα δεν συνάδει με συμπεριφορά συμμόρφωσης.

Για παραβίαση των περιοριστικών όρων από την πλευρά του Απόστολου Λύτρα έκανε λόγο ο Θέμης Σοφός.

«Ο υποστηρίζων την κατηγορία έχει το δικαίωμα να γνωστοποιήσει στην ανάκριση όλα τα πραγματικά περιστατικά. Έχει το καθήκον να διαφωτίσει την ανάκριση για την αλήθεια. Γνωστοποιήσαμε τα περιστατικά που έγιναν χθες και μετά από τέτοια αντιμετώπιση που υπήρξε από τη δικαιοσύνη με περιοριστικούς όρους μετοίκησης, απαγόρευση προσέγγισης και συναναστροφής, είδαμε μία συμπεριφορά που δεν συνάδει με ταπεινή συμμόρφωση στους όρους» εξήγησε ειδικότερα ο δικηγόρος.

«Οι 30 μπουνιές που δέχτηκε η Σοφία Πολυζωγοπούλου στο πρόσωπό της μέσα στο αυτοκίνητο, που προσπαθούσε να καλύψει με τα χέρια της το πρόσωπό της και της προκάλεσε κατάγματα στα δάχτυλα, καταλαβαίνετε ότι μία αξιοπρεπής στάση δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί καμία δικαιολογία» συμπλήρωσε.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, θα εκπροσωπήσει τα δικαιώματά της στο έπακρον, ενώ παράλληλα έθεσε το εξής ερώτημα: «Έχει απαγορευτεί η μετοίκηση. Εφόσον υπάρχουν κλειδιά στα χέρια σου, γιατί δεν τα παραδίδεις;».

Ακόμη, η πλευρά Πολυζωγοπούλου διέψευσε πως υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των μερών, ενώ ο Θέμης Σοφός αποκάλυψε πως το βράδυ της Τρίτης ο αστυνομικός φρουρός προέτρεψε την οικογένεια Λύτρα να μην μπει στο σπίτι.

«Ήταν ευφυές αυτό που έκανε η Σοφία και ο λόγος που το έκανε ήταν η ίδια η εμπειρία της από τη δικηγορία που έχει ασκήσει. Όταν λέει ''πήγαινέ με στο νοσοκομείο, γιατί φοβάμαι ότι πεθαίνω, καταπίνω αίμα και θα πω ότι έπεσα από τις σκάλες'', θέλετε να σας παραφράσω την ίδια σε άλλη περίπτωση; ''Πήγαινέ με στο νοσοκομείο και θα πω ότι με βίασε, με μαχαίρωσε άλλος''».

«Η συγγνώμη πρέπει να συνοδεύεται και από μία συμπεριφορά που την δικαιολογεί και την υποστηρίζει. Αν η συγγνώμη ακολουθείται από συμπεριφορές τραμπουκισμού, εισβολής, απειλών και παραβίαση όρων, καταλαβαίνει κανείς ότι εκεί η αντιμετώπιση θα είναι σκληρότατη», κατέληξε ο δικηγόρος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Αναβλήθηκε η δίκη της πρώην συζύγου

Για τις 27 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη της πρώην συζύγου του Απόστολου Λύτρα, η οποία κατηγορείται για απειλή και διατάραξη κοινής ειρήνης, μετά από μήνυση της Σοφίας Πολυζωγοπούλου

Η πρώην σύζυγος του κατηγορούμενου δικηγόρου οδηγήθηκε μετά τη δίωξη στο Αυτόφωρο Δικαστήριο με την πλευρά όμως της Σοφίας Πολυζωγοπούλου να υποστηρίζει ότι η μηνύτρια είναι βαριά τραυματισμένη και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να βρεθεί στο δικαστήριο και να υποστηρίξει τη μήνυσή της. Μάλιστα όπως ανέφερε ο συνήγορός της Θέμης Σοφός η δικηγόρος, που υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της Απόστολο Λύτρα, εξετάστηκε και της δόθηκε η σύσταση να παραμείνει στο σπίτι της μέχρι να αναρρώσει και να επανεξεταστεί η κατάστασή της. Ως εκ τούτου, όπως τόνισε ο κ. Σοφός η μηνύτρια δεν ήταν σε θέση να παραστεί στο δικαστήριο και να καταθέσει.

Ακόμη ο συνήγορος της Σοφίας Πολυζωγοπούλου ζήτησε από το δικαστήριο να επιβληθεί περιοριστικός όρος στην πρώην σύζυγο του Απόστολου Λύτρα να μην πλησιάζει το σπίτι της εντολέα του. Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι εξαιτίας των αδικημάτων και του πλαισίου ποινής δεν μπορεί να επιβάλει τέτοιον περιοριστικό όρο.

Υπενθυμίζεται πως ποινική δίωξη για τα αδικήματα της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της απειλής ασκήθηκε νωρίτερα από την εισαγγελία στην πρώην σύζυγο, μετά από τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος της η Σοφία Πολυζωγοπούλου. Μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, παραπέμφθηκε να δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο.

Την ίδια στιγμή όμως, η εισαγγελία προχώρησε και σε άλλες ενέργειες. Συγκεκριμένα, διαβίβασε στην ανακρίτρια Χρ. Σαλάππα που χειρίζεται την υπόθεση Λύτρα αντίγραφα της δικογραφίας ώστε η δικαστική λειτουργός να αποφανθεί εάν παραβιάστηκαν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον ποινικολόγο μετά την απολογία του για τον άγριο ξυλοδαρμό της κυρίας Πολυζωγοπούλου. Σε περίπτωση δε, που κριθεί ότι ο κατηγορούμενος δικηγόρος παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν, τότε θα εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψή του.

Τέλος, αντίγραφα της δικογραφίας διαβάστηκαν και στην εισαγγελία Εφετών για τις περαιτέρω ενέργειές της όσον αφορά τον δικηγόρο και συνεργάτη του Απόστολο Λύτρα, τον οποίο επίσης έχει μηνύσει η Σοφία Πολυζωγοπούλου.

Νωρίτερα, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα, η οποία συνελήφθη μετά από μηνύση που υπέβαλε σε βάρος της η σύζυγος του ποινικολόγου Σοφία Πολυζωγοπούλου. Σύμφωνα με την μήνυση η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα κατηγορείται για διατάραξη της οικιακής ειρήνης, παράνομη βία, εξύβριση και απειλή με ηθικό αυτουργό τον ποινικολόγο, καθώς το βράδυ της Τρίτης πήγε στο σπίτι που μένει η κυρία Πολυζωγοπούλου στον Γέρακα με εκείνη να ενεργοποιεί το panic button.

«Στείλε τα λεφτά και τα ρούχα»

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει ότι ο Απόστολος Λύτρας της έστειλε απειλητικό μήνυμα στο οποίο κατά πληροφορίες της έγραφε «στείλε τα λεφτά και τα ρούχα». Όπως εξήγησε ο δικηγόρος της, Θέμης Σοφός, η κυρία Πολυζωγοπούλου είχε ενταχθεί χωρίς τη συναίνεσή της σε ένα viber group, στο οποίο εστάλησαν «μηνύματα που έχουν χαρακτήρα προτρεπτικό, όχι παραινετικό, χαρακτήρα ομάδας ανθρώπων που θέλει να ασκήσει πιέσεις στη Σοφία».

Η μήνυση κατά του Απόστολου Λύτρα υποβλήθηκε για παραβίαση δικαστικής εντολής (σ.σ. στον ποινικολόγο έχει υποβληθεί ο περιοριστικός όρος να μην πλησιάζει τη σύζυγό του) γιατί η Σοφία Πολυζωγοπούλου υποστηρίζει ότι της έστειλε απειλητικό μήνυμα μετα από όσα συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης στον Γέρακα. Η μήνυση αφορά παραβίαση των περιοριστικών όρων, τόσο αυτού της υποχρεωτικής μετοίκησης γιατί δεν έχει παραδώσει ως όφειλε τα κλειδιά, όσο και του όρου της απαγόρευσής της συναναστροφής καθώς φέρεται να έστειλε μηνύματα που θεωρούνται απειλητικά.

Μετά την υποβολή μήνυσης και τον σχηματισμό δικογραφίας, αστυνομικοί αναζήτησαν τον Απόστολο Λύτρα στον χώρο που είχε δηλώσει ότι θα βρίσκεται (σ.σ. στο σπίτι της πρώην συζύγου του), αλλά δεν τον βρήκαν εκεί, ενώ ταυτόχρονα δεν απαντάει στα τηλεφωνήματα που του γίνονται. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Λύτρας αναμένεται να παρουσιαστεί αυτοβούλως στο Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έγκλημα στο Ψυχικό: Στο επίκεντρο της έρευνας 15 υποθέσεις σε Μύκονο και Ίο - Πρόβα εκτέλεσης είχε κάνει ο δολοφόνος

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για τα κίνητρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό. Οι έρευνες επικεντρώνονται σε Μύκονο και Ίο καθώς έμφαση δί...

Ηράκλειο: Χειροπέδες σε 54χρονο με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις αρχές της Φινλανδίας

Συνελήφθη, χθες (02-7-2024) το βράδυ, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», 54χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με...

Φόρτωση άρθρων...