Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Νύχτα «κόλαση» στις Αχαρνές: Κάηκαν εργοστάσια και αποθήκες - Οριοθετημένη η φωτιά

Ελλάδα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες γύρω στις 23.00 σε χαμηλή βλάστηση κοντά στη Λεωφόρο Καραμανλή του δήμου Αχαρνών.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά σε όλο το μήκος του ρέματος της Χελιδονούς έχει σβήσει, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρουν να την οριοθετήσουν μέσα σε 2,5 ώρες από την έναρξή της.

Οι προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων επικεντρώνονται στην κατάσβεση πυρκαγιάς σε επιχείρηση με χαρτικά στην οδό Τατοΐου καθώς και σε επιχείρηση με πλαστικά.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρώνονται στην κατάσβεση της φωτιάς στο εργοστάσιο χαρτικών, ενώ η εστία φωτιάς στο εργοστάσιο με πλαστικά έχει σχεδόν σβήσει. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα εργοστάσια πλαστικών και χαρτικών έχουν καεί ολοσχερώς, όπως επίσης και τέσσερα οχήματα.

Στο εργοστάσιο χάρτου έχει καεί ο εξωτερικός περίβολος, αντικείμενα τα οποία ήταν αποθηκευμένα, ενώ μεγάλη καύσιμη ύλη υπάρχει εντός της παραγωγικής μονάδας. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί θα χρειαστούν ακόμα αρκετές ώρες και πολλοί τόνοι νερού προκειμένου να κατασβεστεί η φωτιά.

axarnes

Τα πυροσβεστικά οχήματα με κανόνια νερού ρίχνουν εντός του εργοστασίου, καθώς οι πυροσβέστες δεν μπορούν να μπουν μέσα. Πρόκειται για δύσκολο και επικίνδυνο εγχείρημα λόγω και της στατικότητας του κτιρίου. Ο καπνός που έχει καλύψει την ευρύτερη περιοχή είναι ιδιαίτερα έντονος και λόγω των ισχυρών ανέμων μεταφέρεται σε μεγάλη απόσταση. Για αυτόν τον λόγο δόθηκε εντολή και έγινε σύσταση στους κατοίκους να μετακινηθούν εάν το κρίνουν απαραίτητο και ειδικά αν υπάρχουν άτομα με αναπνευστικά προβλήματα και άλλα προβλήματα υγείας.

axarnes

Δύο μηνύματα μέσω 112 εστάλησαν σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής χθες το βράδυ. Το πρώτο μήνυμα ενημέρωνε τους πολίτες για την πυρκαγιά ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών ενώ το δεύτερο καλούσε όσους βρίσκονται κοντά στο Ρέμα της Χελιδονούς να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα λόγω του καπνού.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έγιναν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ: Έτσι «ξεσκεπάστηκε» το κύκλωμα με τις εικονικές συνταγογραφήσεις

Δικαστικώς θα κινηθεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και για τη διασφάλιση των συμφερόντων του, με αφορμή την απάτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ενώ ανεξάρτητα με την αποστολή των υποθ...

Κύκλωμα απάτης κατά ΕΟΠΠΥ: Δίωξη για οκτώ κακουργήματα και δυο πλημμελήματα σε βάρος των συλληφθέντων

Ποινική δίωξη για οκτώ κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας σε βάρος των 17 συλληφθέντων για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ μέσω εικονικών συνταγογ...

Φόρτωση άρθρων...