Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

O Δ. Αβραμόπουλος για την πρώτη έκθεση προόδου προς μια αποτελεσματική «Ένωση Ασφάλειας» (Video)

Ελλάδα

Την πρώτη έκθεση για την «Ένωση Ασφάλειας» παρουσίασε ο Ευρωπαϊος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες. Πιο συγκεκριμένα, ο Επίτροπος ανέφερε:

Παρουσιάζουμε σήμερα την πρώτη έκθεση για την «Ένωση Ασφάλειας» με την οποία στέλνουμε μήνυμα ότι εντείνουμε τις προσπάθειές μας στον τομέα της ασφάλειας.

Το περιβάλλον ασφάλειας αλλάζει ραγδαία, και για τον λόγο αυτό πρέπει να παρακολουθούμε στενά και να είμαστε αποτελεσματικοί σε όλους τους σχετικούς τομείς, ώστε να δημιουργήσουμε μια πραγματική και αποτελεσματική «Ένωση Ασφάλειας».

Η υπόθεση της σύλληψης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το πρωί στη Γερμανία, εμπεριέχει πολλά στοιχεία που έχουν στενή σχέση με αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα:
- Στη σύλληψη οδήγησε η στενή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών και της αστυνομίας,

- Τα συστατικά των εκρηκτικών υλών που βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο σύμφωνα με τους υφιστάμενους κανόνες μας.

- Ο δράστης βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Σε όλα αυτά, οι ενέργειές μας για την «Ένωση Ασφάλειας» έχουν πραγματικό αντίκτυπο: από την καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών και την ενίσχυση της Europol και του Ευρωπαϊκού Αντιτρομοκρατικού Κέντρου, ως τη διασφάλιση της αποτελεσματικής εφαρμογής όλων των κανόνων στον τομέα της ασφάλειας από τα Κράτη Μέλη, την επίτευξη συμφωνιών σε σύντομο χρονικό διάστημα σε μια σειρά από προτάσεις κλειδιά για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και την κατάθεση νέων προτάσεων αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

Έχουμε μια φιλόδοξη ατζέντα και είμαστε αποφασισμένοι να την εφαρμόσουμε. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως αλληλένδετα.

Η «Ένωση Ασφάλειας» είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας, αλλά κυρίως την εμπιστοσύνη μεταξύ των Κρατών μελών και των ενδιαφερομένων μερών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λίβανος: Το Ισραήλ έπληξε εκατοντάδες εκτοξευτές ρουκετών της Χεζμπολάχ - Απειλές για αντίποινα

O ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε νέο κύμα επιθέσεων εναντίον στόχων της Χεζμπολάχ στο Λίβανο την Πέμπτη (19/9), μετά από δύο ημέρες εκρήξεων μηχανισμών που αύξησαν την ένταση στη Μέσ...

Σαν σήμερα - 20 Σεπτεμβρίου

Γεγονότα 1519: Ο Μαγγελάνος αποπλέει από την περιοχή του Κάντιθ στην Ισπανία με 270 άνδρες, με σκοπό να κάνει τον περίπλου της γης 1946: Πραγματοποιείται το πρώτο κινηματογρα...

Χειροπέδες σε γνωστό δικηγόρο που προσπάθησε να περάσει ναρκωτικά στις φυλακές

Να περάσει ναρκωτικά σε τρεις πελάτες του που κρατούνται στις φυλακές Τρικάλων προσπάθησε γνωστός δικηγόρος των Αθηνών που συνελήφθη από τις Αρχές. Το περιστατικό συνέβη την περ...

Φόρτωση άρθρων...