Σαββάτο
06 Ιουλίου 2024

Ο Μπελέρης συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση της Ευρωομάδας της Ν.Δ. μέσω τηλεδιάσκεψης (Photos)

Στην πρώτη συνάντηση της Ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε ο ευρωβουλευτής, Φρέντι Μπελέρης, μέσω τηλεδιάσκεψης, έπειτα από σχετική άδεια που εξασφάλισε από τις αλβανικές φυλακές που κρατείται εδώ και 13 μήνες.

Ο Φρέντι Μπελέρης, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ.κ. Θανάση Μπακόλα και Μαργαρίτη Σχοινά, πήρε το λόγο και στάθηκε στην επικείμενη εκδίκαση της έφεσης του, κατά την οποία θα κριθεί, όπως είπε «αν θα αποφυλακιστώ άμεσα ή αν θα χρειαστεί να περιμένω λίγους μήνες ακόμα».

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι ανυπομονεί να δει τους συναδέλφους του από κοντά, προκειμένου να συνεργαστούν για το καλό της χώρας, καθώς πιστεύει πολύ στις δυνατότητες αυτής της Ευρωομάδας και του ενισχυμένου Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Μπελέρης συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση της Ευρωομάδας της Ν.Δ.

Νωρίτερα στις διαδικασίες που έλαβαν χώρα στο ΕΛΚ, η επικεφαλής της Ευρωομάδας, Ελίζα Βόζεμπεργκ, είχε αναγνώσει δήλωση πρόθεσης ψήφου του Φρέντι Μπελέρη, με την οποία υποστήριζε ως Πρόεδρο του ΕΛΚ τον Μάνφρεντ Βέμπερ και ως Αντιπρόεδρο του, τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Πάντως, είναι αυτονόητο ότι όσο προχωρούν οι διεργασίες του νέου ευρωκοινοβουλίου, η πίεση που θα ασκείται στην αλβανική πλευρά να μη δημιουργεί προσκόμματα στις δραστηριότητες ενός εκλεγμένου ευρωβουλευτή θα αυξάνεται. 

Δεδομένου ότι σχετικά πρόσφατα το ευρωκοινοβούλιο, αλλά και το ενισχυμένο ΕΛΚ έχουν εκδώσει ψηφίσματα στήριξης του Φρέντι Μπελέρη, είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι δεν θα αντιδράσουν στην αδιαλλαξία της αλβανικής πλευράς.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για Αυγενάκη: Συμπεριφορές που προσβάλλουν τους πολίτες δεν θα γίνονται ανεκτές

Την πρώτη τους συνάντηση, μετά τις ευρωεκλογές, είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο τω...

Ανδρουλάκης για νίκη Εργατικών: «Βάζει τέλος σε 14 χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης»

Συγχαρητήρια δήλωση για τη νίκη των Εργατικών στις εκλογές της Βρετανίας, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Η ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη Η νίκη των Εργατικών στο Ηνωμένο Βασίλε...

Φόρτωση άρθρων...