«Άδειασμα» επιφύλαξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλος στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη με αφορμή τις δηλώσεις του περί εξαρτώμενων δικαστών και παραδικαστικού κυκλώματος στην Δικαιοσύνη.

Το θέμα των δηλώσεων έθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ για την κρίση στην Δικαιοσύνη, ο Μ. Βορίδης ο οποίος κάλεσε αμέσως τον υπουργό Δικαιοσύνης να πάρει θέση επί των όσων είπε ο κ. Πολάκης, ο οποίος δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλο θέμα με την Δικαιοσύνη και ότι μεγάλη μερίδα των δικαστών είναι εξαρτώμενοι ενώ άλλοι ανήκουν στο παραδικαστικό του παρόντος και του παρελθόντος.

«Θέλω να ακούσω την αντίδρασή σας. Υπάρχει πράγματι μεγάλο θέμα με την Δικαιοσύνη;», ρώτησε τον υπουργό ο κ. Βορίδης και ο κ. Παρασκευόπουλος απάντησε ότι: «Ως υπουργείο Δικαιοσύνης εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη και το επίπεδο της απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς στην συντριπτική της πλειονότητα. Δεν υπάρχει κατηγορία που να μην υπάρχουν και εξαιρέσεις που ελέγχονται και θεσμικά».

Πρόσθεσε πάντως πως «όσο απόλυτη είναι η εμπιστοσύνη μου στην Δικαιοσύνη στο σύνολό της, εξίσου απόλυτη είναι και η προσήλωσή μου στην ανάγκη της παρρησίας». «Θεωρώ πολύ σημαντικό ατομικό δικαίωμα να προασπίζεται την παρρησία από πολίτη ή πολιτικό όποιος ασκεί λειτούργημα», είπε.

Ωστόσο, τόνισε πως όταν όσα λέγονται δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα, τότε «μου θυμίζει αυτό που έλεγε ο καθηγητής μου Μανωλεδάκης, ότι η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα». «Αν δεν αντανακλά, τότε αποτελεί δήλωση χωρίς νόημα για να το πω κομψά είτε θεσμική κριτική που οφείλει όμως να έχει επιχειρηματολογία».

Τα πυρά κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις δηλώσεις Πολάκη συνεχίστηκαν από πλευράς ΝΔ η οποία ζήτησε να τις καταδικάσει καθώς «προσβάλλουν την λειτουργία του Πολιτεύματος», όπως ειπώθηκε.