Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Βαρουφάκης δείχνει Τσίπρα για το «πραξικόπημα» του δημοψηφίσματος

Ελλάδα

Τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δείχνει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για το Plan B, δηλαδή το σχέδιο της μετάβασης από το ευρώ σε εθνικό νόμισμα.

Εξαπολύοντας τα βέλη του από το tweeter ο Γιάννης Βαρουφάκης, γράφει για τον πρωθυπουργό: «Αν οι...δανειστές μας, προετοίμαζαν σχέδιο grexit, εμείς δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας;" Α. Τσίπρας». Μάλιστα, συνοδεύει το tweet με δημοσίευμα που απέδιδε στον πρωθυπουργό τη δήλωση ότι «φυσικά και είχε δώσει εντολή για Plan B».

v1

Ομως, σε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες το twitter με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το δημοψήφισμα. Στη «μάχη» μπήκε και ο πρωθυπουργός ο οποίος με τέσσερα διαδοχικά tweets από τον προσωπικό του λογαριασμό χαρακτηρίζει το «όχι» στο δημοψήφισμα ως «κορυφαία πράξη αντίστασης στο ευρωιερατείο της λιτότητας, αλλά και στο κατεστημένο που σχεδίαζε τον πνιγμό της χώρας, προκειμένου να επιστρέψει»

Ο κ.Τσίπρας προσθέτει: «Ένα χρόνο μετά, συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι. Παλεύουμε να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της, με τις λιγότερες δυνατές πληγές και ανοίγουμε το δρόμο σε μεγάλες θεσμικές τομές για την Ελλάδα του 2021. Δίκαιη ανάπτυξη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, προκοπή».

v2

Τα πρωθυπουργικά tweets προκάλεσαν αμέσως αντιδράσεις από τους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης με τον Άδωνη Γεωργιάδη να σπεύδει από τους πρώτους να κάνει re-tweet με το σχόλιο «αστείος». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε αντιδράσει αναλόγως και στο «τιτίβισμα» του Γιάνη Βαρουφάκη για την επέτειο του δημοψηφίσματος, στο οποίο ανέφερε: «Επέτειος του 62%, η τρόικα εσ. τελεί υπό σύγχυση: Με κατηγορούν ΚΑΙ ως συνεχιστή του Σαμαρά ΚΑΙ ως αντι-τροικανό. Το μίσος τους τιμή μου».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Θύμα ξυλοδαρμού 15χρονος από συνομηλίκους του - Βιντεοσκοπούσαν την επίθεση

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε ένας 15χρονος από ομάδα έξι συνομηλίκων του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης με τους δράστες μάλιστα να βιντεοσκοπούν την επίθεση τους. Αφορμή της επίθεσης φέρεται...

Κεραμέως: Έως τον Δεκέμβριο η διόρθωση της στρέβλωσης με την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

Την αλλαγή φιλοσοφίας που διέπει τον σχεδιασμό του νέου επιδόματος ανεργίας, η εφαρμογή του οποίου θα εκκινήσει το επόμενο διάστημα σε πιλοτική φάση, ανέλυσε η Νίκη Κεραμέως. Μι...

Τέταρτη φρεγάτα Belharra ανακοίνωσε ο Δένδιας - Θα εξοπλιστούν με πυραύλους «Scalp Naval» (Videos)

H καθέλκυση της δεύτερης φρεγάτας FDI ΗΝ Belh@rra με το όνομα της «Νέαρχος» πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία του Naval Group, στο Λοριάν της Γαλλίας, για λογαριασμό του Πολεμικού Ναυ...

Φόρτωση άρθρων...