Κυριακή
22 Σεπτεμβρίου 2024

Οικονομολόγοι για ΕΝΦΙΑ: Αυτό που ζει φέτος η συντριπτική πλειοψηφία ξεπερνά κάθε προηγούμενο

Ελλάδα

Με τη μείωση κατά 33% του αφορολόγητου για το συμπληρωματικό φόρο, και την κατάργηση εκπτώσεων και απαλλαγών, ο ΕΝΦΙΑ είναι δύσκολα διαχειρίσιμος για πολλούς ιδιοκτήτες ακινήτων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνο Κόλλια.

Ο κ. Κόλλιας σημειώνει πρόκειται για έναν άδικο φόρο ωστόσο σημειώνει ότι φέτος αυτό που ζει η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων, αλλά και πολλά νοικοκυριά, ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Τέλος, αναφέρει ότι το ζητούμενο δεν είναι να δημοσιοποιούνται για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους ότι κάποιοι πληρώνουν λιγότερα αλλά η φορολογία στα ακίνητα, η οποία θα πρέπει να βασίζεται σε δύο σημεία:
Πρώτον, να μην έχει μόνο εισπρακτικό χαρακτήρα, απλά για να μπαλώνουμε τρύπες στα δημόσια ταμεία και,

Δεύτερον, να επιβάλλεται επί των πραγματικών τιμών, αυτών, δηλαδή, που ισχύουν στη δοκιμαζόμενη αγορά ακινήτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Έχει μπει σε 73.000 επιχειρήσεις - Σε ποιους κλάδους ξεκίνησε πιλοτικά

Για την ψηφιακή κάρτα εργασίας που μπαίνει πλέον στην καθημερινότητα πολλών εργαζομένων, σε πόσους και σε τι αριθμό είναι μέχρι τώρα υποχρεωτική αλλά και το πότε θα γίνει υποχρεωτι...

Συνελήφθη διακινητής στον Έβρο: Μετέφερε με πολυτελές κλεμμένο όχημα μη νόμιμους μετανάστες

Διακίνητης συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αστυνομικών των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου και Φερών. Ο διακινητής συνελ...

Φόρτωση άρθρων...