Σαββάτο
21 Σεπτεμβρίου 2024

Οκτώ νέα κρούσματα ηπατίτιδας στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Νέας Καβάλας

Ελλάδα

Προβληματισμό έχουν προκαλέσει στις υγειονομικές αρχές τα οκτώ κρούσματα ηπατίτιδας Α, που καταγράφηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας.

Πρόκειται για 7 ανήλικα παιδιά, ηλικίας 2 - 12 ετών, καθώς και για μία 18χρονη κοπέλα. Οι ασθενείς νοσηλεύονται στην Παιδιατρική και Παθολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς.

«Σαν εργαζόμενοι είχαμε επισημάνει τις άθλιες συνθήκες που διαμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και τα θέματα υγιεινής που προκύπτουν και δυστυχώς επαληθευόμαστε καθώς σε 10 μέρες είχαμε 8 περιστατικά», δήλωσε o πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, Τριανταφυλλίδης Βασίλειος, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση προς την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για τα θέματα υγιεινής στο κέντρο φιλοξενίας, καθώς όπως επισημαίνει πρόκειται για λοιμώδη νοσήματα, τα οποία δεν πρέπει να εξαπλωθούν.

Παράλληλα, τονίζει πως το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς δεν έχει την ανάλογη υποδομή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κτηματογράφηση

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, απλοποίηση διαδικασιών, χρήση τεχνητής νοημοσύνης και διατάξεις γ...

Η μοναδική εμπειρία πτήσης με Rafale: Πώς είναι να πετάς με ταχύτητες εκατοντάδων χλμ/ώρα

Φιγούρες να κινούνται σε συνθήκες απόλυτης ψυχικής ηρεμίας στους χώρους του αεροδρομίου της Τανάγρας. Με τα μικρά τους ονόματα ραμμένα στη στολή, οι πιλότοι από τη Γαλλία μοιάζο...

Φόρτωση άρθρων...