Τη δέκατη θέση στη μαραθώνια κολύμβηση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού κατέλαβε ο Άλκης Κυνηγάκης. Ο Έλληνας κολυμβητής, που είχε καταλάβει την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ήταν μέσα στην πρώτη δεκάδα από την αρχή του αγώνα. 

Στα μισά της απόστασης ήταν 8ος, στα 12,6 δευτερόλεπτα από την κορυφή και στα 8,3 χλμ. βρισκόταν στην 9η θέση, υποχωρώντας στα 18,7 δευτερόλεπτα και στα τελευταία 800μ. πέρασε στην 9η θέση, ευρισκόμενος στα 27,3 πλέον δευτερόλεπτα από τους προπορευόμενους, ολοκληρώνοντας τον αγώνα του στη 10η θέση, σε απόσταση ενός λεπτού και 44 δευτερολέπτων από τον νικητή.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Ούγγρος Κρίστοφ Ρασόβσκι, το ασημένιο μετάλλιο ο Όλιβερ Κλέμετ και το χάλκινο ο Ούγγρος Ντέιβιντ Μπέτλεχεμ.

O Κριστόφ Ρασόφσκι, ο Πολωνός μετά τη δεύτερη θέση στο Τόκιο, τώρα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τα 2,5 χλμ. οδήγησε την κούρσα,

άντεξε στις επιθέσεις, τερματίζοντας σε 1ώρ.50:52,7. Σε διαφορά 2,1 δευτερολέπτων ακολούθησε ο Γερμανός, Όλιβερ Κλέμετ (1ώρ.50:54,8), ενώ ο άλλος σπουδαίος Ούγγρος του αγωνίσματος, ο Νταβίντ Μπέτλεχεμ πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Μετά την πέμπτη θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, την έκτη στο παγκόσμιο της Φουκουόκα και την έκτη στο ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, ο Κυνηγάκης αναζητούσε το κάτι παραπάνω, όμως αυτό δεν ήρθε.