Τετάρτη
16 Οκτωβρίου 2024

Όργιο παράνομων συνταγογραφήσεων σε όλη τη χώρα

Γιατρός στη Μυτιλήνη συνταγογραφούσε τη νύχτα φάρμακα στον σύζυγο και στην κόρη της. Της τηλεφώνησε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων. Εκατό γιατροί βρίσκονται στο μικροσκόπιο του υπουργείου Υγείας για υπερσυνταγογράφηση, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να παρουσιάζει δέκα τρανταχτές περιπτώσεις.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στα μέτρα κατά της παράνομης συνταγογράφησης, αλλά και σε δέκα τρανταχτές περιπτώσεις γιατρών που έκαναν το σύστημα να χτυπήσει «κόκκινο».

Εκτός από τον γιατρό στον οποίο επιβλήθηκε πρόστιμο 800.000 ευρώ, ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε αναλυτικά και στην περίπτωση μιας γιατρού στη Μυτιλήνη η οποία συνταγογραφούσε μόνο το ξημέρωμα, στον άνδρα και στην κόρη της.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναγκάστηκε να την καλέσει ο ίδιος στο τηλέφωνο προκειμένου να τη ρωτήσει τι έχει γίνει.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως η συγκεκριμένη γιατρός συνταγογραφούσε μόνο μεταξύ 21:00 και 4:00 το πρωί, ενώ συνταγογραφούσε συχνά στον άνδρα της και στα παιδιά της.

Στον σύζυγό της είχε γράψει 705 σκευάσματα, ενώ συνταγογραφούσε στις δύο κόρες της και στον εαυτό της.

Στην κόρη της είχε συνταγογραφήσει τρεις διαφορετικές στατίνες, κάτι που οδήγησε τον Άδωνι Γεωργιάδη να την καλέσει στο τηλέφωνο.

«Της είπα "είμαι 53 ετών και παίρνω μια στατίνη"», σχολίασε ο υπουργός Υγείας, μεταφέροντας ότι εκείνη του απάντησε πως η κόρη της έχει μια πολύ σπάνια πάθηση «αλλά δεν θα ξαναγίνει».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη ιδιοκτήτη επιχείρησης για χιλιάδες απομιμητικά προϊόντα

Πάνω από 15.000 απομιμητικά προϊόντα, όπως ρούχα, αξεσουάρ και στάμπες, γνωστών εμπορικών εταιριών και αθλητικών συλλόγων, κατασχέθηκαν σε κατάστημα - αποθήκη στην Καλαμαριά Θεσσαλ...

Προφυλακιστέος ο 39χρονος που συνελήφθη με όπλο και εκρηκτικά στο κέντρο της Αθήνας

Στη φυλακή οδηγείται ο 39χρονος αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη με όπλο και εκρηκτικά στην οδό Σωκράτους στο κέντρο της Αθήνας. Έπειτα από την απολογία του στον ανακριτή ο 39χρον...

Φόρτωση άρθρων...