Όταν η βαρβαρότητα επικαλύπτεται από επικοινωνιακές φιοριτούρες, τότε εύλογα αναρωτιέται κανείς, αν ζούμε στον 21ο αιώνα ή στον Μεσαίωνα. Αφορμή αυτής της διαπίστωσης, τα δώρα που έδωσε ο Ερντογάν στη Μέρκελ κατά την άφιξή της στην Κωνσταντινούπολη, για να εγκαινιάσουν μαζί, κατά τα άλλα ένα πνευματικό ίδρυμα, το Τουρκογερμανικό πανεπιστήμιο.

Και για να τα κάνουμε πιο λιανά. Το ένα δώρο ήταν ένας καθρέφτης της Οθωμανικής περιόδου, προφανώς για να καλύψει την φιλαρέσκεια της Καγκελαρίου και το δεύτερο ένα πολεμικό κράνος, επίσης της εποχής του Μωάμεθ Β', του σουλτάνου της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Του Τάσου Παπαδόπουλου

Και για να συμπληρωθεί το σκηνικό ο Ερντογάν, δέχθηκε την Α. Μέρκελ στο παλάτι, που διαβιούσε ο τελευταίος Σουλτάνος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σημειολογικά όλα αυτά σημαίνουν, ότι ο επεκτατικών διαθέσεων γείτονάς μας που εμφανίζεται με το προσωπείο του ειρηνοποιού στη Λιβύη, με τις κινήσεις του αυτές, θέλει να δείξει ότι κάθεται πλέον στον θρόνο του σουλτάνου και γι' αυτό διεκδικεί την γαλάζια πατρίδα, που έχασαν οι προκάτοχοί του, με την Επανάσταση του 1821, των άτιμων γκιαούρηδων.

Μια Επανάσταση που υπήρξε προπομπός των εξεγέρσεων στα Βαλκάνια, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η νηφαλιότητα της Ιεράς Συμμαχίας του Μέττερνιχ, που οδήγησε στην εκδίωξη των Τούρκων από την χερσόνησο του Αίμου.

Ο νεοσουλτάνος στις δημόσιες δηλώσεις του παρουσία της Μέρκελ μίλησε για την ειρήνευση στη Λιβύη την ώρα που στέλνει στρατό και οι δυνάμεις του Χαφτάρ καταρρίπτουν τα Drone του, επισείοντας τον κίνδυνο να της επανεμφάνισης στην περιοχή του ISIS και της Αλ Κάιντα.

Βεβαίως την ειρήνευση την βλέπει μέσω της εξόντωσης του Χαφτάρ, που αποκαλεί τρομοκράτη και της εδραίωσης του Σάρατζ με τον οποίο έχει υπογράψει την παράνομη συμφωνία που καταργεί την ΑΟΖ των ελληνικών νησιών.

Η Α. Μέρκελ στο τέλος της θητείας της στην Καγκελαρία, έκανε ότι δεν άκουσε την τεκμηριωμένη έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου της Γερμανικής Βουλής η οποία αναφέρει ότι: «οι θαλάσσιες περιοχές των νήσων θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την οριοθέτηση των ΑΟΖ.

Η Τουρκία δεν μπορεί να προβάλλει ως νομικά δεσμευτικό τον ισχυρισμό, ότι οι προβλέψεις της Σύμβασης για το Δίκαιο Θαλάσσης, σύμφωνα με το οποίο ακόμη και οι νήσοι διαθέτουν ΑΟΖ, δεν τη δεσμεύουν, αφού η χώρα δεν έχει επικυρώσει τη σύμβαση, επειδή (ακόμη και τρίτα κράτη που δεν έχουν προσχωρήσει και επικυρώσει τη σύμβαση) δεσμεύονται μέσω του εθιμικού δικαίου».

Επίσης οι νομικοί της γερμανικής βουλής επισημαίνουν ότι τυχόν διαπραγμάτευση για την οριοθέτηση της ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο μπορεί να γίνει μόνο «λαμβάνοντας υπόψη τις θαλάσσιες περιοχές των ελληνικών νησιών και με τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας, της Κύπρου και ενδεχομένως άλλων Μεσογειακών χωρών».

Δεν είναι γνωστό αν η Καγκελάριος στην κατ' ιδίαν συζήτηση που είχε με τον νεοσουλτάνο, του έθεσε υπόψη την έκθεση των νομικών της Μπουτεστανγκ ή αν τα δώρα των Δαναών την θάμπωσαν, με αποτέλεσμα να πιεί το αμίλητο νερό. Αρκέστηκε μόνο να μιλήσει στις δηλώσεις, που ακολούθησαν γενικώς και αορίστως για διάλογο που χρειάζεται να γίνει για την επίλυση των διαφορών με Ελλάδα και Κύπρο.

Οι business των Γερμανών στην Τουρκία των ογδόντα και πλέον εκατομμυρίων, με την εγκατάσταση με αποικιακούς όρους μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, καθώς και ο φόβος του μεταναστευτικού, κάνουν κάθε σωστό μάνατζερ της πολιτικής, να παραβλέπει και να υποβαθμίζει, την κατάφορη παραβίαση κάθε κανόνα του Διεθνούς Δικαίου, που αφορούν δύο εταίρους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διγλωσσία φάνηκε καθαρά από τις δηλώσεις της εκπρόσωπου του Γερμανικού ΥΠΕΞ, που είπε ότι είναι γνωστή η θέση του Βερολίνου, που είναι και θέση της ΕΕ, ότι «η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για τον ορισμό θαλασσίων συνόρων παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων χωρών.

Δεν είναι σύμφωνη με το Δίκαιο της Θάλασσας και δεν παράγει νομικά αποτελέσματα για τρίτες χώρες. Αυτή είναι μια θέση, στην οποία υποστήριξε, συμβάλλαμε και εμείς (στην ΕΕ) και βλέποντας την έκθεση της Βουλής συμφωνούμε με αυτή».

Το πολύμορφο και πολυεπίπεδο επιθετικό παιχνίδι της Άγκυρας έχει απ' όλα. Από τα fake news του Ερντογάν, περί συνεργασίας με την Ρώμη στις έρευνες στην παράνομη Τουρκολιβυκή θαλάσσια ζώνη, που διαψεύσθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο από το ΥΠΕΞ της Ιταλίας, μέχρι την δήθεν αναγνώριση του ψευδοκράτους από την Μόσχα, κάτι που επίσης χαρακτηρίστηκε αναληθές.

Στον κυβερνοπόλεμο, που έχουν επίσης εξαπολύσει επιστράτευσαν Τούρκους Hacker, με σκοπό να επιτεθούν σε ιστοσελίδες ελληνικών υπουργείων, της Βουλής ακόμη και σε αυτήν του Πρωθυπουργού.

Στο οικόπεδο οκτώ της Κυπριακής Δημοκρατίας, που εισέβαλαν με το Yavuz, που ως γνωστόν έχει παραχωρηθεί από την Λευκωσία στην γαλλική TOTAL και στην ιταλική ENI, ισχυρίστηκαν, ότι λειτουργούν για λογαριασμό των Τουρκοκυπρίων. Ένα κατοχικό μόρφωμα που δεν αναγνωρίζει κανείς ως κρατική οντότητα, που δεν έχει καμιά νομιμοποίηση, για τον Ερντογάν μπορεί να εκχωρεί δικαιώματα σε θαλάσσιο χώρο που ανήκει στην Κυπριακή Δημοκρατία και βρίσκεται κάτω από τη Λεμεσό.

Για όλα αυτά, ο επίσης άλαλος στην Διάσκεψη του Βερολίνου γ.γ. του ΟΗΕ Α. Γκουτέρες, ουδέν έχει να δηλώσει, μια και είναι ένας απλός υπάλληλος των μεγάλων, που συναίνεσαν στην τοποθέτησή του σε αυτήν την βαρύγδουπη αυτή πολυθρόνα.

Σε όλους αυτούς τους μεγαλοσχήμονες του κόσμου, που γενικώς και αορίστως κόπτονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, υπάρχει μια απάντηση που αποτελεί ένα ακόμη ανδραγάθημα του νέοσουλτάνου και δεν είναι άλλη, από το νομοσχέδιο που προωθείται στην τουρκική Βουλή για ψήφιση, που επιτρέπει σε άνδρες που κατηγορούνται ότι βίασαν ή έκαναν σεξ με ανήλικα κορίτσια, να αποφεύγουν τη δίωξη, αν παντρευθούν τα θύματά τους!!!