Τετάρτη
03 Ιουλίου 2024

Πάνω από 50 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο, συλλήψεις και πρόστιμα

Ελλάδα
Tags: φωτιές

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν κατά την επιχείρηση κατάσβεσης των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής.

Ειδικότερα, σε μια μόλις ημέρα ξέσπασαν 51 αγροτοδασικές πυρκαγιές, εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα οι 44. Η Πυροσβεστική εξακολουθεί να επιχειρεί σε οκτώ ακόμη μέτωπα.

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Δίστομο Βοιωτίας, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης και στον Άγιο Ελισσαίο Λακωνίας.

Συλλήψεις και πρόστιμα

Σε συλλήψεις, αλλά και στην επιβολή διοικητικών προστίμων για τις φωτιές σε Κοζάνη, Φθιώτιδα, Μαγνησία, Δράμα, Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη και Αχαΐα, προχώρησε η Πυροσβεστική.

Ειδικότερα:

- Συνελήφθη χθες 30 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Κοζάνης, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε ξηρά χόρτα εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Τετραλόφου, του Δήμου Κοζάνης και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.500€.

- Συνελήφθη χθες 30 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ. Λαμίας, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών σε αγροτική έκταση, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στη θέση 9 χιλιόμετρο περιφερειακής οδού Λαμίας Στυλίδας, του Δήμου Λαμίας, στην Φθιώτιδα και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.255,85€.

- Συνελήφθη χθες 30 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Βόλου, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή ΒΙ.ΠΕ. Αλμυρού, στη Μαγνησία και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.933,59€.

- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.875€, χθες 30 Ιουνίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στον Δήμο Δράμας.

- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.125€, σήμερα 01 Ιουλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Σοφάδων, σε ημεδαπή, η οποία προέβη σε καύση ξηρών χόρτων εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Καππαδοκικού. του Δήμου Σοφάδων, στην Καρδίτσα.

- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.687,5€, σήμερα 01 Ιουλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της 2ης Ε.Μ.Α.Κ., σε αλλοδαπό, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Άγιοι Ανάργυροι, της Δ.Ε. Επανομής του Δήμου Θέρμης, στην Θεσσαλονίκη.

- Επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.707,02€, σήμερα 01 Ιουλίου 2024, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Αιγίου, σε ημεδαπό, ο οποίος προέβη σε ρίψη βεγγαλικών προκαλώντας πυρκαγιά, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Νικολαιίκων Διακοπτού, του Δήμου Αιγιαλείας, στην Αχαΐα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τέσσερις προσαγωγές για την φωτιά στα Γλυκά Νερά - Ερευνούν αν ξεκίνησε από την πτώση drone

Σε τέσσερις προσαγωγές έχουν προχωρήσει οι Aρχές για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στα Γλυκά Νερά. Πληροφορίες αναφέρουν οι προσαχθέντες πετούσαν ένα drone, το οποίο όμως έπε...

Φόρτωση άρθρων...